Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

dernekten haberlertürkiyeden haberlerdünyadan haberler

Türkiyeden Haberler

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

AFLATOKSİN SINIRINI AŞAN BAKLAVAYA AB'den VİZE YOK 14 Aralık 2007, Cuma Avrupa Birliği, fındık, antepfıstığı ve kuru incirden sonra bu ürünleri en az yüzde 10 içeren işlenmiş ürünlere de 1 Temmuz´dan itibaren bir tür küf olan aflatoksin analizi ve sağlık sertifikası şartı getirdi.

devamı...

2006 YILI İLERLEME RAPORU 18 Eylül 2007, Salı Avrupa Komisyonu aday ülkelerin tam üyeliğe hazırlık yolunda attığı adımları değerlendirmek üzere, Konsey ve Parlamentoya düzenli olarak sundukları raporlar çerçevesinde; 2006 Yılı İlerleme Raporunu yayınladı.

Sözkon devamı...

SU ÜRÜNLERİNE AB STANDARDI 18 Eylül 2007, Salı Avrupa Birliğine uyum yolunda su ürünlerine pazarlama standardı getiriliyor. Balığın tazeliği görünümünden değil, etiket ve belgelerinden anlaşılacak. Hamsi de dahil
su ürünleri etiketsiz, belgesiz satılamayacak. Uygulamada am devamı...

Gıda Mevzuatı ve Avrupa Birliği Entegrasyonu 30 Aralık 2005, Cuma Gıda Mevzuatı ve Avrupa Birliği Entegrasyonu
Aydın Öztan1 ve Nermin Kahraman2
1. Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü oztan@hacettepe.edu.tr
2. Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, nermin.kahraman@cec.eu.int
devamı...

Türkiye’nin ilk gıda laboratuvarı oluşturuluyor 17 Mayıs 2005, Salı Ege Canlı Hayvan Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Enver Özsoy, İzmir´de Türkiye´nin AB´ye akredite ilk gıda laboratuvarını kurduklarını, gıda ürünlerinde yaşanan ilaç kalıntısı sorunun devamı...

Sağlıklı Gıda Tüketiminde 5 Anahtar 10 Mayıs 2005, Salı TEMİZLİK
Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır.
Tuvalete gittikten sonra eller yıkanmalı, gıda hazırlamada kullanılan tüm yüzeyler ve aletler yıkanmal devamı...

GIDA ZEHIRLENMELERINE DİKKAT! 9 Mayıs 2005, Pazartesi Bu günlerde serin ve yağışlı olmakla beraber, birkaç gün içinde hava aniden ısınacak. Mikrobiyolojik gıda zehirlenmeleri havaların ısınması ile birlikte artar. Bunun nedeni çok basit, bakteriler de pek çok diğer canlı türü gibi ( devamı...

Süt Sektöründe Reform İhityacı 2 Mayıs 2005, Pazartesi Dünya Gıda, Nisan ayı içerisnde süt sektörünün sorunlarını ve uygulanan politikaları tartışmak amacıyla bir panel düzenledi. Panele Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Sözcüsü Ahmet Ertürk, Tarım İl Müdürümüz Ahmet Kavak devamı...

Sucuk ve salamın içeriği daralacak 2 Mayıs 2005, Pazartesi Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erten, et ürünlerini "her an patlamaya hazır bomba niteliğinde" değerlendirerek, aralarında sucuk ve salam gibi ürünlerin de bulunduğu gıda kodekslerinin yeniden yayımlanacağını açı devamı...

Tarım Bakanlığı, Hayvansal Gıdalardaki İlaç ve Hormon Kalıntısını İzlemeye AB Standardı Getirdi 2 Mayıs 2005, Pazartesi Tarım ve Köyişleri Bakanlığı´nın hazırladığı Canlı Hayvanlar ve Hayvansal Ürünlerde Belirli Maddeler ile Bunların Kalıntılarının İzlenmesi İçin Alınacak Önlemlere Dair Yönetmelik, Resmi Gazete´de yayımlanarak yü devamı...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET