Phone
+90 216 550 02 23
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.
+90 216 550 02 23
Altunizade Mah. Yetimhane Sk. Fettahoğlu Apt. No:14/1 Üsküdar – İstanbul / Türkiye
Tüm Hakları Saklıdır © Gıda Güvenliği Derneği | Localveri Kurumsal Web Tasarım
Decreasing Food Waste and Loss
/in Makaleler /by wpadmin_giguvDr. Hülya GÜNAY Migros Ticaret A.Ş. Kalite ve Çevre Yönetim Direktörü Gıda Güvenliği Derneği YK üyesi Gıda Güvenliği Derneği´nin yaptığı araştırma ambalajlı gıdaların etiketindeki tarihleme uygulamaları ile gıda kayıpları arasında ilişki olabileceğini gösteriyor. Gıda kayıp ve atıkları çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği tehdit eden küresel bir sorundur. Bu gıda kayıp ve atıklarının ekonomik değerinin yıllık […]
Food Additives and Communication of Risk
/in Makaleler /by wpadmin_giguvProf. Dr. Bensu KARAHALİL1 ve Prof. Dr. Murat BAŞ2 1Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Toksikoloji Anabilim Dalı, Ankara; 2Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, İstanbul Daha konforlu, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmek için kimyasallar, vazgeçilmez özelliklerinden dolayı kullanılmaktadırlar. Ancak, son 60-70 yılda kimyasalların insan sağlığına ve çevreye zarar verdiklerinin, özellikle analitik ölçüm yöntemlerinin gelişmesiyle farkına vardık. […]
Direct Supply of Raw Milk to Public: Victory of Street Milk
/in Makaleler /by admin-ggdProf.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB), “Küçük Miktarlardaki Çiğ Sütün Doğrudan Arzına Dair Yönetmeliği” görüşe açmıştır. Taslak yönetmelik ilk bakışta kontrollü koşullar ve denetim altında üretilen çiğ sütün halka doğrudan satışını öngördüğünden kulağa hoş gelmektedir. Ancak, çok uzun yıllardır GTHB’nin denetim, süt üreticilerinin de kontrollü koşulları […]
Food Safety and Process Hygiene Criteria
/in Makaleler /by admin-ggdMükerrem Kaya Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Mikrobiyolojik kriterler, gıda kalitesi ve güvenliğinin değerlendirilmesinde kullanılan önemli parametrelerdir. Tüketici sağlığının korunması açısından bu kriterler büyük önem arz etmektedir. Bu kriterler, gıda güvenliği kriterleri ve proses hijyen kriterleri olmak üzere iki grup altında değerlendirilmekte ve yönetmelik/tebliğlerle yasal mevzuat haline getirilmektedir. Türk Gıda Kodeksi […]
Legal Arrangements on Residues in Food of Animal Origin
/in Makaleler /by admin-ggdNurullah Özdemir Namık Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi,Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Özet Hayvan sağlığında kullanılan tıbbi ürünler için yasal arınma süreleri tespit edilmiştir. Bu sürelere uyulmadan tüketime sunulan hayvansal gıdalarda kalıntı sorunları oluşabilmektedir. Bu tür veteriner tıbbi ürün kalıntıları içeren hayvansal gıdalar, toplum sağlığını doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle yetkili otoriteler bu konuda birtakım düzenlemeler yapmak […]
The Problem of Pesticides in Turkey and the Sources of This Problem
/in Makaleler /by admin-ggdNafiz Delen Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü E. Öğr. Üyesi Giriş Bitkileri hastalık, zararlı ve yabancı otlardan zararlanmasını önlemek amacıyla uygulanan bitki koruma önlemleri değişik yöntemleri içermektedir. Ancak pek çok ülkede olduğu gibi, Ülkemizde de bu yöntemler arasında en yoğun kullanılanı tarım ilaçlarının (pestisitlerin) yer aldığı kimyasal savaşımdır. Çünkü kimyasal savaşım diğer yöntemlere […]
Hygienic Engineering and Design in Food Safety
/in Makaleler /by admin-ggdBarbaros Özer Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Onur Devres Devres Danışmanlık Ltd.Şti. Gıda güvenliğinde, üretimde karşılaşılan sorunlar kadar, gıda ile temas eden ve etmeyen yüzeylerin yarattıkları sorunlar da önem taşıyor. İnsan sağlığı açısından büyük riskler oluşturabilecek malzemelerin kullanımını engellemek için, hem gelişmiş ülkeler hem de gelişmekte olan ülkeler bu konuya önem gösteriyor. Gıda […]
Food Borne Salmonella Infection and the Latest Situation
/in Makaleler /by admin-ggdŞireli, U.T1 İplikçioğlu Çil, G.1 Saner, S. 2 1Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknoloji ABD, Ankara 2 Kalite Sistem Laboratuarlar Grubu, İstanbul Dünya genelinde alınan önlemler ve kontrol uygulamalarına rağmen gıda kaynaklı Salmonella infeksiyonları halk sağlığını tehdit etmeye devam etmektedir. Gıda kaynaklı infeksiyonlara neden olan etkenler arasında Salmonella ilk sıralardaki yerini korumakta, binlerce […]
New Food Legislation
/in Makaleler /by admin-ggdSamim Saner Gıda Güvenliği Derneği Başkanı 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun TBMM’de 11 Haziran 2010 tarihinde kabul edilmesi ile birlikte ülkemiz gıda mevzuatında yepyeni bir dönem başladı. AB Mevzuatı’na uyum sağlamayı temel hedef olarak alan bu Kanun, gıda ve yem sektörünü bire bir ilgilendiren Dörtlü Hijyen Paketi’nin yanı sıra, 12. […]