GGD Gıda Katkı Maddeleri Bilimsel Komitesi tarafından hazırlanan “Gıda Katkı Maddelerinin İşlevi ve Güvenliği Raporu” Beslenme ve Diyetetik Kitabı Güncel Konular 9’da 13.Bölümde yayınlandı.
https://ggd.org.tr/en/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svg00admin-ggdhttps://ggd.org.tr/en/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svgadmin-ggd2020-08-10 14:28:162021-07-19 11:46:05Function and Safety of Food Additives
Prof.Dr. Ali Esat Karakaya – Gazi Üniversitesi (Emekli Öğretim Üyesi) Prof.Dr.Aziz Ekşi – Avrupa Lefke Üniversitesi Prof.Dr. Neşe Tuncel – Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Samim Saner – Gıda Güvenliği Derneği (alfabetik sıralanmıştır) 1.DOĞADA KARBONDİOKSİT DÖNGÜSÜ Karbondioksit (CO2, MA:44.01 g/mol) normal basınç ve oda sıcaklığında gaz formunda olan bir bileşiktir. Bir litresinin ağırlığı, 0ºC ve 760 mmHg […]
https://ggd.org.tr/en/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svg00admin-ggdhttps://ggd.org.tr/en/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svgadmin-ggd2016-06-01 15:04:102021-07-19 11:47:10Functional and Physiological Effects of Carbon Dioxide (CO2) as a Food Component
Prof.Dr.Ali Esat KARAKAYA ; Prof.Dr.Aziz EKŞİ ; Samim SANER Gıdalar, farklı kimyasal bileşiklerin karışımından oluşan karmaşık sistemler olarak tanımlanabilir. Birbirlerinden farkı, içerdikleri kimyasal bileşik sayısının ve miktarlarının farklı olmasıdır. Bileşik profili açısından bazıları daha basit(yağ, şeker vb), bazıları ise daha karmaşıktır(süt, et, vb.). Gıdaların içerdiği bileşiklerin çoğu işlendiği hammaddeden kaynaklanmaktadır. Bunlar genellikle doğal gıda bileşenleri […]
Function and Safety of Food Additives
/in Uzmanlar Komitesi Raporları /by admin-ggdGGD Gıda Katkı Maddeleri Bilimsel Komitesi tarafından hazırlanan “Gıda Katkı Maddelerinin İşlevi ve Güvenliği Raporu” Beslenme ve Diyetetik Kitabı Güncel Konular 9’da 13.Bölümde yayınlandı.
Functional and Physiological Effects of Carbon Dioxide (CO2) as a Food Component
/in Uzmanlar Komitesi Raporları /by admin-ggdProf.Dr. Ali Esat Karakaya – Gazi Üniversitesi (Emekli Öğretim Üyesi) Prof.Dr.Aziz Ekşi – Avrupa Lefke Üniversitesi Prof.Dr. Neşe Tuncel – Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Samim Saner – Gıda Güvenliği Derneği (alfabetik sıralanmıştır) 1.DOĞADA KARBONDİOKSİT DÖNGÜSÜ Karbondioksit (CO2, MA:44.01 g/mol) normal basınç ve oda sıcaklığında gaz formunda olan bir bileşiktir. Bir litresinin ağırlığı, 0ºC ve 760 mmHg […]
Caramel and Food Safety
/in Uzmanlar Komitesi Raporları /by admin-ggdProf.Dr.Ali Esat KARAKAYA ; Prof.Dr.Aziz EKŞİ ; Samim SANER Gıdalar, farklı kimyasal bileşiklerin karışımından oluşan karmaşık sistemler olarak tanımlanabilir. Birbirlerinden farkı, içerdikleri kimyasal bileşik sayısının ve miktarlarının farklı olmasıdır. Bileşik profili açısından bazıları daha basit(yağ, şeker vb), bazıları ise daha karmaşıktır(süt, et, vb.). Gıdaların içerdiği bileşiklerin çoğu işlendiği hammaddeden kaynaklanmaktadır. Bunlar genellikle doğal gıda bileşenleri […]