Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler


Sıkça Sorulan Sorular
Çay

Bazı bitki ve meyve çaylarında aroma kullanılıyor mu?

Bazı meyve çaylarında lezzetin artırılması amacıyla doğala özdeş aromalar kullanılır. Doğala özdeş aromalar, doğal aromalarla aynı yapıya sahiptir.  

yukarı...

Bazı çaylar suya koyar koymaz boya gibi renk veriyor. İçinde boya maddesi mi var?
İzinli üretilen bitki ve meyve çaylarının içerisinde hiçbir katkı maddesi ve boyar madde bulunmaz. Suya geçen bitkilerin doğal renkleridir.   yukarı...

Bitki çayları alerji yapar mı?
Alerji kişiye göre değişkenlik gösterdiğinden uzman bir doktora başvurmanızı öneririz. yukarı...

Bitki ve meyve çayları gıda zehirlenmesine yol açar mı?
Uygun koşullarda üretilmiş ve saklanmış ürünler gıda zehirlenmesine yol açmazlar. yukarı...

Bitki ve meyve çayları hastalık tedavisinde kullanılır mı?
Hayır tedavi için kullanılmazlar, ama destek alınabilir. Hastalık konusunda mutlaka alanının uzmanı bir doktordan bilgi almalısınız. yukarı...

Çay poşetlerinde kullanılan filtre kağıdı insan sağlığına zararlı mıdır?
Hayır değildir. Poşet çaylarda kullanılan filtre kâğıdı bitki ve meyvelerin içindeki etken maddelerin suya geçişini sağlayan doğal liflerden üretilmiştir. yukarı...

Çaylar nasıl saklanmalıdır? Raf ömürleri ne kadardır?

  • Kuru ve serin bir yerde saklanmalıdır.
  • Başka ürünlerle temas etmesi önlenmelidir.
  • Ambalaj üzerindeki son kullanım tarihleri dikkate alınmalıdır.
yukarı...

Fonksiyonel çaylar bağırsak tembelliği ve bağırsak ya da rektum kanseri yapar mı?
Hayır yapmaz. İzinli "form çayları" bitkilerin en doğru oranlarda bir araya getirilmesi ile elde edilir. Ambalajların üzerinde belirtilen miktarlarda kullanıldıklarında risk teşkil etmez. Ancak, kişi yanı sıra bir ilaç kullanıyorsa doktor kontrolü altında kullanılması önerilir. yukarı...

Ihlamur poşetleri suda salyalı, yapışkan bir görünüme sahip oluyor. Bunun sebebi nedir?
Ihlamur bitkisinin içerisinde müsilaj olarak adlandırılan yararlı bileşenler bulunur. Bu maddeler su alarak şişer ve kıvamlı bir hal alırlar. Poşet çaylarda ıhlamurun yalnızca çiçek kısmı, yani müsilajı yoğun kısmı kullanılır. Aktarlardan alınan ıhlamurda ise bitkinin tamamı kullanılır. Müsilaj oranı azdır ve direkt suya geçtiği için salyalanma yoğun olarak algılanmaz. yukarı...

Poşet çaylarda kullanılan zımbalar sağlık açısından zararlı mıdır?
Hayır değildir. Poşet çaylarda alüminyum zımba kullanılır. Gıdaya uygunluk sertifikası bulunan alüminyum tel teknolojisi ile üretilmiş ürünlerin tüketilmesinde sağlık ve hijyen açısından hiçbir sakınca yoktur.  yukarı...

Poşet çaylardaki ipler zararlı mıdır?
İzinli üretilen çaylarda bu tür bir risk söz konusu değildir. yukarı...

Poşet çaylardaki iplerde bakteri-mikrop olur mu?
Hayır olmaz. Tarım Bakanlığı'ndan izinli ve kaliteli tüm bitki ve meyve çayları uluslararası standartlara, yönetmeliklere ve Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olarak üretilmektedir ve bu ürünlerde bu tür bir risk söz konusu değildir. yukarı...

Poşetli bitki ve meyve çaylarının demlenerek tüketilmesi zararlı mıdır?
Bazı ürünlerde demleme tavsiye edilmez. Kullanım şekli için ambalaj üzerindeki tavsiyeler dikkate alınmalıdır. yukarı...

caretta iletisimTAYBO.NET