Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

Dünyadan Haberler
Kanada: Kutu meşrubatlarda BPA seviyesi daha düşük

Journal of Agricultural and Food Chemistry'de yayınlanan bir çalışmada kutu meşrubatların tüketimi ile tüketicilerin Bisphenol A (BPA)'ya maruz kalmasının az olduğu iddia edildi. Kanada'da kutu meşrubatlardaki BPA seviyelerini araştıran çalışma, BPA içerdiği analiz edilen birçok içeceğin olduğunu, buna maruz kalımın paketlemede en az olduğunu belirtmiştir. Çalışmaya göre BPA gıda paketleri ve meşrubat kutuları içinde bisphenol A diglycidyl eter (BADGE) üretimi için kullanılmıştır. Bilim adamları BPA'nın kalıntı miktarlarının tamamlanmamış reaksiyonun bir sonucu olarak BADGE içinde bulunabildiklerini ve BPA ile BADGE'nin özellikle yüksek sıcaklarda teneke kutulardan taşınabildiklerini iddia ediyorlar. Araştırmacılar sonuç

olarak çalışmalarının diğer içecekler ile karşılaştırıldıklarında kutu içeceklerdeki BPA seviyelerinin daha düşük olduğunu belirttiler. Bisphenol A için kabul edilebilir günlük alım miktarı Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından 50μg/kg vücut ağırlığı/

gün olarak, Kanada'da ise 25μg/vücut ağırlığı/gün olarak belirlenmiştir.

Kaynak: www.nutraingredients.com

17 Mart 2010, Çarşamba

geri
caretta iletisimTAYBO.NET