Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri sıkça sorulan sorular yararlı linkler english

Sayfa: 4 5 6 7 8 9 10 11     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

Zararlı Bakterileri yok etme sırası Lantibiyotiklerde 2012-01-17 00:00:00

Süper mikroplar ve et yiyen bakterilerin kendilerini tanıtmak için basın sözcüsüne gereksinim duymadıkları malum. Ne de olsa gişe hasılatı kıran sinema filmlerinde ve çok satan kitaplarda yeterince anlatılıyorlar.

devamı...

Avian İnfluenza H5N1 Suşunun 2.3.2.1 Dalı 2012-01-17 00:00:00

Avian influenza hastalığının (tavuk vebası-kuş gribi) evcil ve yabani kanatlı hayvanlardaki
gelişimini tüm dünyada yakından takip eden Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı (OIE), yakın zamanda hastalığa neden olan virüsün H5N1 suşuna ait 2.3.2.1 dalının tanımlandığını bildirdi. 

devamı...

Danimarka Dünyada ilk kez "Yağ Vergisi" uyguluyor 2011-11-17 00:00:00

İnsanların daha çok "ekmek" derdinde olduğu bir dönem için Marie Antoinette'e "bırakın pasta yesinler" sözü mal edildiğinden bu yana hükümetler gıdaya ilişkin kararlarını bir o yana bir bu yana çekiştirip durmaktadır. Bu çekişmeye en son katılan ülke, zayıf ve mutlu insanların yaşadığı İskandinav ülkesi Danimarka oldu. Danimarka, dünyanın ilk gerçek "yağ vergisi" olarak nitelenen %2.3'lük bir doymuş yağ vergisi uygulamaya başladı. 

devamı...

ABD Tarım Bakanlığı, tüm parça etlerin pişme sıcaklığının 63 °C olmasını tavsiye etti 2011-09-10 00:00:00

ABD Tarım Bakanlığı sığır bifteği, rosto ve et parçalarının güvenli bir şekilde pişmesine yönelik tavsiyesini gözde geçirdi. Bakanlık tüm bütün et parçalarının, etin en kalın yerinden ölçülen 63 °C'ye kadar pişirilmesini ve tüketilmeden önce üç dakika dinlendirilmesini tavsiye etti.

devamı...

EFSA, gıdalardaki akrilamid seviyesinin düşürülmesinde sınırlı bir başarı elde edildiğini açıkladı 2011-08-18 00:00:00

Avrupa´da devam eden izleme projesinin en son sonuçlarına göre, gıdalardaki akrilamid seviyesinin düşürülmesine yönelik gıda sanayii girişiminde değerlendirilen 22 gıda grubunun sadece üçünde azalma kaydedilerek sınırlı bir etki gözlendi.

devamı...

Tüketici araştırmaları gıda güvenliğine ilişkin kaygıların arttığını gösteriyor 2011-08-08 00:00:00

Halkın ABD gıda arz sistemini nasıl değerlendirdiğinin resmini çeken Deloitte  araştırmasına göre Amerikalıların yaklaşık dörtte üçü (yüzde 73) bugün yedikleri gıdalarla ilgili beş yıl öncesine göre daha fazla kaygı duyuyorlar.

devamı...

EHEC Salgının Kaynağı Büyük Olasalıkla Sebze Filizleri 2011-06-10 15:31:07

BERLİN - Salgın hastalıklar konusunda uzman kuruluş olan Robert Koch Enstitüsü'nün başkanı Reinhard Burger, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, salgının kaynağının tanımlanabilmesi için yeni bir yöntem geliştirdiklerini, buna göre salgının kaynağının büyük bir olasılıkla sebze filizleri olduğunu ifade etti.

devamı...

Kanada: Kutu meşrubatlarda BPA seviyesi daha düşük 2010-03-17 00:00:00 Journal of Agricultural and Food Chemistry'de yayınlanan bir çalışmada kutu meşrubatların tüketimi ile tüketicilerin Bisphenol A (BPA)'ya maruz kalmasının az olduğu iddia edildi. devamı...

Zeytin özütleri etlerin bozulmasını yaşlatabilir 2010-01-06 00:00:00 Yeni bir araştırmaya göre polifenoller açısından zengin zeytinyağı posası, etlerde kötü koku oluşumunu %80 oranında azaltıyor. Gıda Kimyası (Food Chemistry) dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre, zeytinyağı posasının atık sularından elde edilen zeytin özütünün şaraptan daha iyi bir ticari antioksidan kaynağı olduğunu ve ön pişirilmiş sığır ve domuz eti kıymaları ndaki yağ oksidasyonunu önemli ölçüde engellediğini gösteriyor. devamı...

Doktorlar tuzu, "1 numaralı sağlık düşmanı" ilan etti 2009-11-05 00:00:00

Kanadalı doktorlar tuzu, insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle "1 numaralı halk sağlığı düşmanı" ilan etti. Halk için Bilim Merkezi isimli sivil toplum kuruluşuna üye doktorlarca yapılan Tuzlu Bir Hata isimli araştırmaya göre, tuzun ve içeriğindeki sodyumun neden olduğu ölümler, diğer kimyasallara oranla daha yüksek.

devamı...

Sayfa: 4 5 6 7 8 9 10 11     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET
 

izmir escort

antalya escort

escort izmir

antalya escort

izmir escort

istanbul escort

bursa escort