Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri sıkça sorulan sorular yararlı linkler english

Sayfa: 3 4 5 6 7 8 9 10 11     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

Birleşmiş milletler mevzuatı güçlendiriliyor 2012-06-05 00:00:00

Birleşmiş Milletler (BM) gıda standartları kuruluşu dünya çapındaki tüketicilerin sağlığını korumak adına bebekler için sıvı süt formülündeki maksimum melamin miktarını da içeren yeni mevzuat üzerinde anlaştı. Diğer kabul edilen tedbirler ise deniz ürünleri, karpuz-kavunlar, kuru incir ve gıda etiketleme üzerine yeni gıda güvenliği standartlarını içeriyor.

devamı...

Pastörizasyon 150. Yaşında 2012-05-03 00:00:00

Özellikle sütte başarıyla uygulanmasıyla birlikte kimya ve gıdada büyük bir devrim yaratan pastörizasyon işlemi, ilk deneyinin 150. yıldönümünü kutluyor.20 Nisan 2012 tarihi, Fransız kimyager ve mikrobiyolog Louis Pasteur'ün (1822-1895) ilk pastörizasyon testinin 150. yıl dönümü. 

devamı...

Kurutulmuş Domateste Hepatit-A Şüphesi 2012-04-28 00:00:00

İngiltere'de son günlerde yükselişte olan Hepatit A salgınının güneşte kurutulmuş domates tüketimiyle bir ilişkisi olup olmadığı araştırılıyor.

devamı...

ABD ‘Süper Bakteriler'i Araştırıyor 2012-04-27 00:00:00

Hayvan yemlerinde aşırı antibiyotik kullanımının antibiyotiğe dirençli ‘süper bakteriler' yaratarak insan sağlığını tehlikeye soktuğunu belirten ABD Sulh Mahkemesi Yargıcı Theodore Katz, yaptırım süreci için topu FDA'ya attı.

devamı...

ABD'de Salmonella Tehdidi Büyüyor 2012-04-22 00:00:00

ABD'de Ocak ayında bir fast food zincirine ait gıda ürünlerinin sorumlu tutulduğu salgında, en az 68 kişi Salmonella bakterisine bağlı enfeksiyondan etkilendi. Teksas başta olmak üzere 10 farklı eyalette görülen hastalık 31 kişiyi hastanelik ederken herhangi bir ölüm vakası rapor edilmedi.

devamı...

ABD'de GD Gıdalarda Etiket Zorunluluğu Yaygınlaşıyor 2012-04-17 00:00:00

ABD'de Genetiği Değiştirilmiş (GD) gıdaların, tüketiciyi bilgilendirme amacıyla etiketlenmesi zorunluluğu üzerine tartışmalar devam ediyor. Talebi meclisine taşıyan pek çok eyaletten sonra, Connecticut Parlamento Çevre Komitesi de GD ürünlerin etiketlenmesini zorunlu kılan düzenlemelerin yapılmasını oy çokluğuyla kabul etti.

devamı...

ABD Çiğ Sütle Gelen Campylobacter'i Tartışıyor 2012-03-11 00:00:00

Son yıllarda doğrudan ve organik beslenme trendlerine paralel olarak yaygınlaşan çiğ süt tüketimi, geçtiğimiz aylarda ABD'de yaşanan zehirlenme vakalarıyla birlikte yeniden tartışma konusu haline geldi. ABD'de 10 farklı eyalette 70'ten fazla kişinin çiğ süt tüketimin bağlı olarak Campylobacter adı verilen bakteri nedeniyle rahatsızlanması, ilgili kurumlarda ve yasal düzenlemelerde görülen farklı tutumları da alevlendiriyor.

devamı...

Fransa'nın Bisfenol A'ya (BPA) getirdiği yasaklama AB Gıda Ambalaj Pazarının dengesini bozar mı? 2012-02-22 00:00:00

Plastik Sanayii Ticari Birliği "Plastics Europe", Fransa'nın Bisfenol A (BPA) kullanımına getirdiği yasaklamanın, gıda ambalajları alanında Avrupa Birliği pazarının dengesini bozabileceğine dikkat çekiyor.

devamı...

Avrupa Birliği'nden yeni Gıda Etiketleme Kuralları 2012-02-14 00:00:00

Avrupa Birliği'nde, yeni etiketleme kuralları aracılığıyla Avrupalı tüketicilerinin "ne" yedikleri ile ilgili daha kolay bilgi edinmeleri amaçlanıyor.

devamı...

Kanada Halk Sağlığından Sorumlu Ulusal Kamu Kurumu çiğ süt tüketiminin tehlikeleri konusunda yurttaşlarını uyardı 2012-02-09 00:00:00

Kanada´nın halk sağlığından sorumlu ulusal kamu kurumu "Health Canada", yayımladığı basın bildirisinde ciddi hastalıklara neden olabilecek bakteriler içerme riski nedeniyle yurttaşlarını pastörize edilmemiş çiğ süt tüketmemeleri yönünde uyardı.

devamı...

Sayfa: 3 4 5 6 7 8 9 10 11     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET
 

izmir escort

antalya escort

escort izmir

antalya escort

izmir escort

istanbul escort

bursa escort