Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri sıkça sorulan sorular yararlı linkler english

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

Balchem SensoryEffects'i satın alıyor 2014-03-12 00:00:00

Balchem Corp, kişiselleştirilmiş yiyecek ve içecek malzeme sistemleri tedarikçisi Performance Chemicals & Ingredients Co. (SensoryEffects) özel şirketini nakit 567 milyon Dolar karşılığında satın almak için sözleşme imzaladı.

devamı...

Araştırmacılar nano gümüş tehlikesine işaret etti 2014-02-22 00:00:00

Danimarkalı araştırmacılar nano parçacığın büyüklüğünün hücresel yanıtın türünü ve boyutunu belirleyen çok önemli bir etken olduğunu ifade etti. Yapılan açıklamada, 20 nm'lik parçacıkların insan hücrelerine nüfuz ederken, 100 nm'lik nano parçacıkların ise hücrenin dışında kalarak, yalnızca plazma zarı ile etkileşime  girdiği belirtildi.

devamı...

AB akrilamid incelemesine yeni limitler getirdi 2014-01-27 00:00:00

Avrupa Birliği, gıdalarda akrilamid içeriği için yeni limitler getirdi. Bu limitlerin üzerine çıkıldığında, şirketler e devletler bu potansiyel kanserojen maddeyi azaltmanın yollarını arayacak.

devamı...

EFSA kümülâtif risk değerlendirmesi çalışmalarını genişletiyor 2014-01-12 00:00:00

EFSA, gıdalarda pestisit kalıntılarının kümülâtif risk değerlendirmesi (CRA) alanındaki devam eden çalışmalarının bir parçası olarak, ayrık etki mekanizmasının bağlantısına yönelik çıkarımlarını sunuyor.

devamı...

Taklit ürünlerin gerçek bedeli 2013-11-27 00:00:00

Avrupa ekonomisinin karşısındaki en büyük sorunlardan biri, ürün sahteciliği endüstrisiyle bağlantılı. Taklit ürünler, gerçek üründen çok daha ucuz oldukları için tüketicileri çekiyor ama bu ürünler, hem çok daha kalitesiz hem de toplumun her kesimi için güvenliksiz ve tehlikeli olma ihtimaline sahiptir.

devamı...

Restoranlarda gıda güvenliği nasıl artar? 2013-10-03 00:00:00

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden (CDC) elde edilen verilere göre, restoranlarda ve şarküterilerde gıda güvenliği konusunda farkındalığın arttırılması ve gerekli uygulamaların sağlanması, ABD'de her yıl bildirilen gıda kaynaklı hastalık salgınlarının birçoğunun önlenmesine yardımcı olabilir. 

devamı...

Mikrodalga için gıda güvenliği kurallarına dikkat! 2013-09-24 00:00:00

Mikrodalgada bir şeyler pişirirken, her tarafının eşit pişmesi için, gıda maddelerini kapalı bir tabağa eşit aralıklarla yerleştirmek önemli. Zararlı bakterilerin hayatta kalabileceği soğuk noktaları ortadan kaldırmak için, mikrodalgada pişirme süresinin yarısına geldiğinizde gıdaları karıştırmak veya döndürmek gerekiyor.

devamı...

Hileli gıdaya sert cezalara destek 2013-09-14 00:00:00

Avrupa Parlamentosu Çevre ve Gıda Güvenliği Komitesi, Milletvekili Esther de Lange'ın sunduğu taslak raporu oylarıyla onayladı. Taslak raporda, hileli gıdalar açısından en yüksek riski arz eden beş ürün; zeytinyağı, balık, organik gıdalar, süt ve hububat olarak belirlendi.

devamı...

Gıda skandalları sınır tanımıyor 2013-08-25 00:00:00

Federal Risk Değerlendirme Enstitüsü (BfR), at eti skandalıyla birlikte, gıda skandallarının sınır tanımadığının açıkça görüldüğünü ifade etti.

devamı...

FSIS kapsamlı bir Salmonella Kontrol Stratejisi yayımladı 2013-07-16 00:00:00

ABD Tarım Bakanlığı'nın (USDA) Gıda Güvenliği ve Denetim Servisi (FSIS) karşılaştığı en acil sorun olan et ve kanatlı ürünlerinde Salmonella konusunu ele almak için atacağı adımları açıklayan Salmonella Eylem Planı'nı yayımladı. Her yıl tahmini 1,3 milyon hastalık Salmonella'ya atfediliyor. 

devamı...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET
 

izmir escort

antalya escort

escort izmir

antalya escort

izmir escort

istanbul escort

bursa escort