Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri sıkça sorulan sorular yararlı linkler english

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

Antibiyotik direnci konusundaki ilk rapor yayınlandı 2014-11-12 00:00:00

DSÖ'nün yayımladığı yeni rapor, kuruluşun küresel düzeyde antimikrobiyal direnç konusundaki ilk bakışını sunuyor ve bu ciddi tehdidin artık geleceğe yönelik bir öngörüden ibaret olmadığını, her yaştan tüm bireyleri etkileme potansiyeline sahip olduğunu gözler önüne seriyor. 

devamı...

IFT gıda izlenebilirliğine yönelik en iyi uygulama belgesi yayımladı 2014-10-06 00:00:00

IFT-GFTC tarafından yayınlanan ve 11 ülkeden 55 uzman tarafından hazırlanan belge; fırıncılık, süt ürünleri, kırmızı et, kanatlı eti, işlenmiş gıdalar ve deniz ürünleri olmak üzere altı endüstri sektörüne yönelik kapsamlı bir çerçeve sunuyor.

devamı...

GFSI gıda sağlığında kriterleri güncelledi 2014-09-27 00:00:00

2013 yılında, GFSI Yönetim Kurulu GFSI Kılavuz Belgesi Çalışma Grubu'ndan Gıda Sahteciliği Düşünce Grubu ile işbirliği içerisinde çalışarak gıda sahteciliğinin azaltılmasına yönelik tedbirleri taslak halinde bir belgede toplamasını talep etti.

devamı...

Gıda risk bilgilerinin iletilmesi için sosyal medyadan yararlanmak mümkün mü? 2014-09-16 00:00:00

AB tarafından finanse edilen FoodRisC projesi, gıda risklerinin ve güvenliğinin lere iletilmesi için en etkili li yöntemleri arıyor. Araştırma, sosyal medyanın geleneksel iletişim kanallarına tamamlayıcı bir değer katabileceğini gösteriyor.

devamı...

Salmonella doğal ışıkla etiketlemeden etkilenmiyor 2014-07-10 00:00:00

Sunkist, Inc. ve DurandWayland tarafından desteklenen çalışmada, portakal kabuğu yüzeylerindeki Salmonella sağ kalımı ve/veya oluşumu açısından doğal ışıkla etiketlenmemiş ve doğal ışıkla etiketlenmiş portakallar arasında herhangi bir fark olup olmadığı belirlenmeye çalışıldı. 

devamı...

Brokolinin hem ömrü uzuyor, hem de ömrü uzatıyor 2014-06-16 00:00:00

Illinois Üniversitesi tarafından gıda güvenliğiyle ilgili geliştirilen yeni yöntemle; hem brokolinin raf ömrü uzayacak, hem de içerdiği kansere karşı etkili maddelerin arttırılması sağlanacak.

devamı...

Organik yiyecekler kanser riskini gerçekten azaltıyor mu? 2014-05-21 00:00:00

İngiltere'de düzenlenen Bir Milyon Kadın isimli çalışmaya katılan 50 yaşın üzerindeki 623 bin 80 kadına organik yiyecek tüketimleri hakkında sorular soruldu ve en yaygın kanser türlerinden 16'sının gelişimi dokuz yıl boyunca takip edildi. 

devamı...

CDC raporu 40 yıllık Salmonella verilerini bir araya getirdi 2014-05-07 00:00:00

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından hazırlanan ve internet üzerinden erişime sunulan 1968-2001 Birleşik Devletlerde Salmonella kitabı insanlardan, hayvanlardan ve diğer kaynaklardan toplanan 32 türde Salmonella izolatlarına ilişkin verileri özetliyor.

devamı...

Botulizme karşı test şeridi 2014-04-21 00:00:00

ABD'li araştırmacılar tarafından geliştirilen test sayesinde bakteriler değil, toksinler tespit edilecek. İnsan larda görülen hastalık vakalarıyla en yaygın olarak bağlantılandırılan A ve B gibi bazı serotiplerden dolayı, bu iki etken arasındaki ayrım önemli bilgiler sağlayacak.

devamı...

Gusto 30 bin ton jambonu Listeria korkusuyla geri çağırıyor 2014-04-03 00:00:00

Gusto Packing sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Firmanın istemli bir şekilde başlattığı geri çağırma, ürünlerde Listeria kontaminasyonu olasılığından kaynaklanmıştır" deniyor. Alınan bilgilere göre, kontaminasyon et üreticisinin kurum içi numune alımında, belirli sayıda ürünün Listeria monocytonoges testinde pozitif sonuç almasıyla fark edildi; bu ürünler dondurularak ileri işleme için muhafaza edildi.

devamı...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET
 

izmir escort

antalya escort

escort izmir

antalya escort

izmir escort

istanbul escort

bursa escort