Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

dernekten haberlertürkiyeden haberlerdünyadan haberler

Dernekten Haberler

Sayfa: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

Beyaz ekmek sağlığa zararlı mı? 4 Şubat 2013, Pazartesi

Gıda güvenliği alanında dünyanın en büyük mesleki organizasyonu olan IAFP - Uluslararası Gıda Koruma Birliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde, 28 meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunun desteğinde 14 - 15 Mayıs 2013 tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde dördüncüsü düzenlenecek olan Gıda Güvenliği Kongresi'nin Başkanı Samim SANER, kongre esnasında tüm taraflarla değerlendirilecek olan 'Sağlıklı Ekmek' hakkında bilgi veriyor!

devamı...

Gıda Güvenliği Derneği Tartışmalı Konularda Rapor Oluşturma Çalışması Başlattı 3 Ekim 2012, Çarşamba

Son günlerde gıdalar ve sağlık ilişkisi konusunda, çeşitli uzak söylemlerin basın gündeminde sıkça yer almasıyla oluşan karmaşanın önüne geçmek ve gerçek riskli konuların ihmal edilmemesi amacıyla Gıda Güvenliği Derneği Uzmanlar Komitesi, Bisfenol A ve karamel konusunu değerlendirmek üzere bir araya geldi.

devamı...

Avrupa'nın önde gelen hijyenik tasarım ve mühendislik platformu EHEDG, GGD ile birlikte artık Türkiye'de 17 Ağustos 2012, Cuma

Gıda Güvenliği Derneği gıda sektörünün önemli konularından biri olan hijyenik tasarım ve mühendislik alanındaki uluslararası bilgi ve deneyimin ülkemizde yayılımı için dünyanın önde gelen uzmanlık grubu EHEDG'in (Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Tasarım Grubu) Türkiye Temsilcisi oldu. 3-4 Mayıs 2012 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze'de gerçekleşen 3.Gıda Güvenliği Kongresi Kapanış Oturumunda taraflar arasında imzalanan protokol ile EHEDG Türkiye'de GGD tarafından temsil edilmeye başlandı.

devamı...

4.Gıda Güvenliği Kongresi 14-15 Mayıs 2013 4 Temmuz 2012, Çarşamba

4.Gıda Güvenliği Kongresi 14-15 Mayıs 2013 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesinde gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgiye çok yakında www.gidagüvenligikongresi.org sitesinden ulaşabilirsiniz.

devamı...

3.Gıda Güvenliği Kongresi Sonuç Bildirgesi Yayınlandı 22 Mayıs 2012, Salı

Toplum sağlığının korunması, gıda sektörünün sağlıklı gelişebilmesi ve uluslararası pazarlarda ürünlerimizin yer alabilmesi için gıda güvenliğinin vazgeçilmez bir ön koşul olduğu tartışmasız bir gerçektir.  3 - 4 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde yaklaşık 650 kişinin katılımı ile Gıda Güvenliği Derneği koordinatörlüğünde Uluslararası Gıda Koruma Birliği – IAFP işbirliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteğinde gerçekleştirilen, Gıda Güvenliği konusuna özel olarak ülkemizde düzenlenen tek kongre niteliğinde olan 3. Gıda Güvenliği Kongresi'nde, gıda güvenliği konusu her yönüyle değerlendirilmiş ve bu değerlendirmelerin sonucunda süzülen çıktılar kamuoyunun bilgisine sunulmak üzere hazırlanmıştır.

devamı...

3.Gıda Güvenliği Kongresi'nde Uzmanlardan Süt Açıklaması: Laktoz intoleransı 3 Mayıs 2012, Perşembe

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, okul sütü kampanyası sonrası öğrencilerin rahatsızlanmasıyla ilgili, "Ülkemizde süt tüketimi çocuklarda çok az olduğu için, laktoz intoleransı denilen yani süte karşı bir direnç gösterme sözkonusu olabilir. Bu bağırsakları etkileyen bir hastalık olduğu için, bu tip birşey olabilir" dedi.

devamı...

3.Gıda Güvenliği Kongres'ne Tüm İlgili Tarafları Bekliyoruz 5 Nisan 2012, Perşembe

Gıda Güvenliği ile doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilenen herkes için önemli bir buluşma, bilgilenme ve paylaşım noktası olacak olan "3.Gıda Güvenliği Kongresi" 3-4 Mayıs 2012'de İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgi için...

devamı...

Kanal D "Doktorum" Programı'na Dair Açıklama 23 Şubat 2012, Perşembe

Günümüz teknolojileri ile üretilen gıda maddelerinin sağlıklı, güvenli, uzun ömürlü ve ekonomik olması amaçlanmaktadır. Ancak konu ile ilgili olarak gıda bilimi ve gıda teknolojileri alanlarında hiçbir uzmanlığı olmayan kişilerin televizyon ekranlarında tüketicileri yanıltan söylemleri gün geçtikçe artan dozda devam etmektedir.

devamı...

Kanal D "Doktorum" Programı'na Dair Açıklama 6 Ocak 2012, Cuma

19 Aralık 2011 tarihinde Kanal D televizyonunda yayınlanan "Doktorum" adlı programa konuk olarak katılan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr.Yavuz Dizdar'ın ve Çocuk Metabolizma ve Beslenme Uzmanı Dr. Ahmet Aydın'ın  teknik hata dolu olan ve aslında toplumu yanlış bilgilendiren  konuşmalarını Gıda Güvenliği Derneği olarak tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi amacıyla yanıtlıyoruz.

devamı...

Bolu'da "Güvenli Gıda Noktası" Dönemi Başlıyor 23 Aralık 2011, Cuma

resimToplumda "gıda güvenliği" konusunda algının artırılması için çalışmalar yapan ve bugüne kadar birçok projeye imza atan Gıda Güvenliği Derneği, Bolu Belediyesi ve Bolu Lokantacılar Aşçılar ve Pastacılar Esnaf Odası ile "Güvenli Gıda Noktası" proje kapsamında 22 Aralık 2011'de protokol imzalayarak yeni bir işbirliği içine girdi.

 

devamı...

Sayfa: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET