• İletişim
  • Gıda Güvenliği Kongresi
Gıda Güvenliği
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Yelp
  • Kurumsal
    • GGD Hakkında
    • Etik İlkeleri
    • Yönetim Kurulu
    • Bilimsel Danışma Kurulu
    • Tüketici Meclisi
    • Basında GGD
    • Videolar
  • Üyelik
    • Neden Üye Olmalıyım
    • Nasıl Üye Olunur
    • Tüzük
    • Üyelerimiz
  • Haberler ve Duyurular
  • Gıda Güvenliği Bilgilendirme
    • Makaleler
    • Araştırma Raporları
      • Uzmanlar Komitesi Raporları
      • Tüketici Araştırmaları
    • RASFF Duyuruları
    • Rehberler ve Broşürler
    • Kitaplar
    • EFSA Videoları
    • Gıda Güvenliği Bülteni
    • Gıda Güvenliği Dergisi
    • Gıda Güvenliği ile İlgili Merak Ettikleriniz
      • Sıkça Sorulan Sorular
      • Şehir Efsaneleri
  • Etkinlikler
    • Eğitimler
    • Webinarlar
    • Projeler
    • Komiteler
  • Yarışma
    • Genç Araştırmacı Bilimsel Makale Yarışması
    • Medya Ödülleri
    • Gıda Güvenliği Kongresi Öğrenci Yarışması
    • Gıda Güvenliği Kongresi Poster Yarışması
  • Ara
  • Menu Menu

Gıda Güvenliği Derneği ve METTLER TOLEDO İş Birliğiyle “Gıda Güvenliğinin Denetim Boyutu” Semineri Gerçekleştirildi

Buradasınız: Anasayfa1 / Haberler ve Duyurular2 / Gıda Güvenliği Derneği ve METTLER TOLEDO İş Birliğiyle “Gıda Güvenli...

Gıda Güvenliği Derneği ve METTLER TOLEDO İş Birliğiyle “Gıda Güvenliğinin Denetim Boyutu” Semineri Gerçekleştirildi

Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenen ve METTLER TOLEDO’ nun sponsorluğunda gerçekleşen “Gıda Güvenliğinin Denetim Boyutu” semineri, 7 Nisan tarihinde katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı. Seminerde, gıda güvenliği kültürünün önemi, denetim süreçlerinde karşılaşılan zorluklar ve bu zorluklara yönelik çözüm önerileri, alanında uzman konuşmacılar tarafından kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Etkinlikte, “Standartlara Getirilen Yenilikler ve En Sık Karşılaşılan Uygunsuzluklar” başlıklı sunumlarıyla BRCGS İş Geliştirme Müdürü Evren Efe Kabagöz, IFS Kalite Güvence Yöneticisi Ezgi Dedebaş ve FSSC Kalite Güvence Danışmanı Necat Kırkıl yer aldı. Bu sunumlarda, yeni düzenlemelerin işletmeler üzerindeki etkileri değerlendirildi.

Halil Temel ise, “Denetimde En Sık Karşılaşılan Uygunsuzluklar” başlıklı sunumuyla en önemli noktaları ile denetimlerde en sık karşılaşılan uygunsuzlukları ve bunların kök nedenlerini katılımcılar ile paylaştı.

Advaya Danışmanlık’tan Zühal Başaran, “Gıda Güvenliği Denetimlerinde Gıda Güvenliği Kültürünün Rolü” konulu sunumunda, güçlü bir gıda güvenliği kültürünün oluşturulmasının neden kritik olduğunu vurguladı.

Gıda Güvenliği Denetimleri panelinde, Gıda Güvenliği Derneği Başkan Yardımcısı Dr.Samim Saner moderatörlüğünde BRCGS, IFS ve FSSC uzmanları, standartlara getirilen yenilikler ve en sık karşılaşılan uygunsuzluklar üzerine derinlemesine bilgiler paylaştı. Panelde ayrıca, gıda güvenliği kültürünün oluşturulmasının önemi vurgulanarak, katılımcılara denetim süreçlerinde dikkate almaları gereken kritik noktalar aktarıldı.

METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri İş Birim Yöneticisi Uğur Tuncer, “Fiziksel Kontaminasyonu Önlemenin 6 Yolu” başlıklı sunumu ile fiziksel kontaminasyon kontrolünün önemini, kontaminasyon risklerini azaltma yollarını ve çeşitli gıda endüstrileri için tasarlanan yenilikçi METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri Çözümlerini katılımcılara aktardı. Katılımcılar sektörde karşılaştıkları yabancı madde kontrolüne ilişkin mevcut zorlukları kapsamlı şekilde değerlendirme ve bu alandaki ihtiyaçlarını ve beklentilerini doğrudan dile getirme fırsatı buldular.

Perakende sektöründen uzmanların katılımıyla gerçekleşen “Tüketici Şikayetleri Boyutuyla Gıda Güvenliği” panelinde nihai tüketici şikayetleri çerçevesinde gıda güvenliğine dair önemli bilgiler aktarıldı. Panelde, Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Ayça Özden modaratörlüğü ile, Metro Market Kalite Güvence Müdürü Meltem Pekperdahçı, Carrefoursa Market Kalite Güvence Müdürü Önder Erbey ve A101 Kalite Güvence Müdürü Sema Özçetinkaya, perakende sektöründe tüketici güvenini sağlamak adına yürütülen en iyi uygulamaları paylaştılar ve perakende sektöründe merak edilen soruları yanıtladılar.

Bu seminer, gıda güvenliği yönetim sistemleri alanında en iyi uygulamaların paylaşılması ve sektör profesyonellerinin bilgi birikimlerinin arttırılması açısından önemli bir platform sundu.

Gıda Güvenliği Derneği olarak, seminerimize destek veren sponsorumuz

METTLER TOLEDO’ya, değerli konuşmacılarımıza ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Haberler ve Duyurular

  • Gıdalarda Taklit ve Tağşişin Önlenmesi28 Temmuz 2025 - 18:43
  • Gıdalarda Taklit ve Tağşişin Önlenmesi Çalıştayına Davetlisiniz!30 Mayıs 2025 - 20:15
  • Migros Dünya Arı Gününde “Sürdürülebilir Gelecek Arılarla Gelecek” Konulu Konferansa Ev Sahipliği Yaptı28 Mayıs 2025 - 18:29

Makaleler

  • Türkiye’de Gıda Güvenliği10 Şubat 2025 - 10:13
  • Gıda Kayıpları ve Atıklarının Azaltılması9 Temmuz 2020 - 14:32
  • Gıda Katkı Maddeleri ve Risk İletişimi3 Şubat 2020 - 14:33

Instagram’da Takip Et

Takip Et!

Faydalı Linkler

  • Kütüphaneler
  • Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları
  • Uluslararası Kurumlar
  • Üniversiteler
  • Türk Gıda Mevzuatı

Üyelik

  • Neden Üye Olmalıyım?
  • Nasıl Üye Olunur?
  • Tüzük
  • Üyelerimiz
  • KVKK
  • Gizlilik Sözleşmesi

Haber Bülteni Aboneliği

Gelişmeleri takip etmek için haber bültenimize abone olun!

GGD Sosyal Medyada

Telefon

+90 216 550 02 23

E-Posta

ggd@ggd.org.tr

Adres

Altunizade Mah. Yetimhane Sk. Fettahoğlu Apt. No:14/1

Üsküdar – İstanbul / Türkiye

Tüm Hakları Saklıdır © Gıda Güvenliği Derneği | Localveri Kurumsal Web Tasarım

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Yetkilileri ile Bir Araya Geldik! Gıda Güvenliği Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı Sayfanın başına dön