Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler


Sıkça Sorulan Sorular
Margarin

Dünyada margarin üretimi konusunda nasıl bir teknoloji kullanılıyor? Avrupa Birliği'nde (AB) bunun için bir standart var mı?
Ülkelere ve firmalara, kullanacakları teknoloji konusunda herhangi bir yaptırım söz konusu değildir. Ancak çeşitli yasal düzenlemelerle yönlendirme yapılmaktadır. Örneğin, Avrupa Birliği'nde henüz kesin bir düzenleme olmamasına rağmen genel eğilim trans yağ oranının yüzde 2'nin altında olmasını sağlayan üretim teknolojileri yönündedir. yukarı...

Margarin üretiminde trans yağ sorunu nasıl çözümlendi?
Trans yağ sorunu yeni margarin üretim teknolojileri sayesinde yağın yapı taşları olan yağ asitlerinin erime ve sertlik gibi fiziksel özelliklerinin herhangi bir kimyasal işlem olmadan değiştirilmesi ve yağın sert ve akışkan kısımlarının ayrıştırılabilmesiyle çözülmüştür. yukarı...

Margarinde kolesterol var mıdır?
Kolesterol hayvansal ürünlerde bulunur. Bitkisel kökenli ürünlerde kolesterol yoktur. Margarinler de bitkisel yağlardan yapıldıkları için kolesterol içermezler. yukarı...

Margarinin içinde katkı maddesi var mı? Nasıl o kadar kalıp halinde durabiliyor?
Margarinin içinde gıda güvenliğini sağlayan, besin değerine destek veren, kaliteyi koruyan katkı maddeleri bulunur. Katkı maddelerinin işlevleri arasında margarini kalıp şeklinde tutmak yoktur. Yağların bir formda durmasını sağlayan şeyler,  içerikleri ve üretimleri sırasında uygulanan işlemlerdir. yukarı...

Margarinlerin üzerinde "Trans yağ içermez" ibaresi bulunuyor. Bu doğru mu?
Margarin ambalajlarında bulunan "<%1" ibaresi, margarinlerin yüzde 1'den daha düşük oranlarda trans yağ içerdiğini ifade eder. Mevzuat, bu düzeydeki trans yağ oranı için "Trans yağ içermez" ibaresinin kullanılmasına izin vermektedir. yukarı...

Omega-3 yağların işlevi nedir?

  • Yüksek tansiyon ve kolesterol üzerinde olumlu etkiye sahiptir
  • Damarlarda anormal kan pıhtılaşmasını ve damar sertleşmesini azaltır.
yukarı...

Omega-6 yağların işlevi nedir?

  • Kandaki kolesterol ve trigliserit seviyesini düşürür, böylece kalp krizi riskini azaltır.
  • Sağlıklı bir cilt dokusu oluşumuna yardımcı olur. Yara ve iltihaplanmalardan korunmayı sağlar.
yukarı...

Paket ve kase margarinlerin içeriği aynı mıdır?
Hayır değildir. Kaselerde doymuş yağ içeriği daha düşüktür. Paket margarinler, özellikle hamur işleri için vazgeçilmez oldukları için daha farklı doymuş ve doymamış yağ içeriklerine sahiptir. yukarı...

Trans yağ nedir?
Kötü kolestrolü (LDL) yükselten, iyi kolestrolü (HDL) düşüren bir yağdır. Bu nedenle doymuş yağlardan daha zararlıdır. Doymuş yağlar sadece kolestrolü yükseltir, oysa trans yağ bunun ötesinde iyi kolestrolü de düşürür. yukarı...

caretta iletisimTAYBO.NET