Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

Şehir Efsaneleri
Pastörize Süt ile İlgili Yanlış Bilgiler

Süt pastörizasyonu sırasında faydalı bakterilerin yok edildiği ve sütün tüketilmesi durumunda çocuklarda bazı hastalıklara yol açtığı öne sürülerek sokak sütünün içelmesini öneren haberlere kesinlikle itibar edilmemelidir. Pastörize içme sütünün kullanılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. 

Çünkü Pastörize sütlerde, hiçbir katkı maddesi bulunmaz, süt yalnızca pastörizasyon ısıl işleme tabi tutularak mikroplarından arındırılmaktadır. Pastörizasyon çiğ sütte bulunan patojenik (hastalık yapıcı) mikroorganizmalardan kaynaklanabilecek muhtemel sağlık risklerini minimize etmek amacıyla; sütün başlangıçtaki fiziksel, kimyasal ve organoleptik özelliklerinde minimum değişikliğe sebep olacak şekilde optimize edilmiş sıcaklık ve sürede uygulanan bir ısıl işlem tekniğidir.

geri
caretta iletisimTAYBO.NET