Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

dernekten haberlertürkiyeden haberlerdünyadan haberler

Dünyadan Haberler

Sayfa: 5 6 7 8 9 10 11     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

Doktorlar tuzu, "1 numaralı sağlık düşmanı" ilan etti 5 Kasım 2009, Perşembe

Kanadalı doktorlar tuzu, insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle "1 numaralı halk sağlığı düşmanı" ilan etti. Halk için Bilim Merkezi isimli sivil toplum kuruluşuna üye doktorlarca yapılan Tuzlu Bir Hata isimli araştırmaya göre, tuzun ve içeriğindeki sodyumun neden olduğu ölümler, diğer kimyasallara oranla daha yüksek.

devamı...

Mide ve bağırsak enfeksiyonlarını önlemek için hijyen şart 5 Kasım 2009, Perşembe

İrlanda'da yapılan bir çalışma, tavuk, marul ve restoranlardan paket servis olarak alınan gıdaların tüketiminin mide ve bağırsak enfeksiyonları risklerinin başında geldiğini gösteriyor.

devamı...

Tüketicilerin %20'sinden daha azı gıdaların güvenilirliğine inanıyor 5 Kasım 2009, Perşembe

ABD'de, IBM tarafından yürütülen bir çalışma, tüketicilerin %20'sinden daha azının, gıda firmalarının kendilerine, ailelerine güvenilir ve sağlıklı gıda sunduğuna inandığını gösteriyor.

devamı...

Biyosensörler, Listeria monocytogenes'in hızlı bir şekilde test edilmesine imkan veriyor 14 Eylül 2009, Pazartesi

Analytical Chemistry dergisinde yayımlanan bir makaleye göre ABD'li ve Hintli bilim adamları, Listeria'nın öldürücü suşunun yeni geliştirilen bir biyosensör ile test edilebilmesini sağladılar. Araştırmacıları, Listeria'nın bilinen altı suşundan beşini hızlı ve oldukça etkili bir şekilde belirlemeye yarayan ve bakterinin varlığına işaret eden antikorların kullanıldığı pek çok hızlı testin var olduğunu, ancak, Listeria monocytogenes'in hızlı  ve  hassas bir şekilde tespit edilmesine yönelik bir test bulunmadığına dikkat çekiyor.

devamı...

Yenilebilir film soğutulmuş gıdalardaki bakteriyi öldürebilir 19 Ağustos 2009, Çarşamba Food Microbiology and Safety Dergisi'ndeki yeni bir çalışma Lactoperoxidase (LPS) içeren yenilebilir filmlerin et, tavuk ve deniz ürünleri gibi soğutulmuş gıdalarda kullanılabilecek bakteri önleyici potansiyele sahip olduğunu iddia ediyor. devamı...

ABD'de gıda kaynaklı salgınlarda düşüş yok 19 Ağustos 2009, Çarşamba ABD'de gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi süreci durdurulması Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri tarafından kabul edildi. devamı...

Hazır gıda ambalajında BPA yasaklanmalı 3 Ağustos 2009, Pazartesi

Tüketici Birliği (CU), Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)'nin çocuk ürünlerinde ve gıda konteynırlarında Bisphenol A (BPA)'yı yasaklaması gerektiğini ve bunun için yeterli bilimsel verinin bulunduğunu vurguladı.

devamı...

Yeni AB Çalışması: Gıda alerjisine bir son getirmek 21 Temmuz 2009, Salı

Eğer Avrupa'daki proje başarılı olursa AB çapında 10 milyon vatandaşın yararlanabileceği koşullarda bir tedavi geliştirilecek ve gıda alerjileri tarihe karışacak.

devamı...

MEP's gıda ürünlerinde Eco-etiket değişikliklerini reddetti 4 Mayıs 2009, Pazartesi Avrupa Komisyonu MEP's tarafından Eco-etiket planında gıda ürünlerini içeren teklifi Şubat ayında reddetti. Avrupa Parlamentosu çevre komitesi yeni ürünlerin desteğini oylasa da, işlenmiş üründe olmamasına karar verdi. devamı...

Gıdadaki metaller çocukların davranışlarını nasıl etkiliyor? 4 Mayıs 2009, Pazartesi İngiltere Surrey Üniversitesi Kimya bölümünden Prof. Dr. Neil Ward: "Aşırı miktarda metal alımının sağlığımız açısından potansiyel bir tehlike olduğu uzun zamandır biliniyor. devamı...

Sayfa: 5 6 7 8 9 10 11     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET