Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

dernekten haberlertürkiyeden haberlerdünyadan haberler

Dernekten Haberler

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10         sonraki»   son»»

Gıda Güvenliği Derneği gıda kaybına yol açan tüketici algılarını ve davranışlarını araştırdı 25 Nisan 2019, Perşembe

resimTüketicilerin %72´si etiketlerde bulunan son tüketim tarihi  (STT) ve tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) farkını bilmediği için tüketilebilir gıdayı çöpe attığını ifade ediyor.

Gıda Güvenliği Derneği´nin  "Gıda Kaybı ve Etiket Okuma Araştırması"na göre hanelerde en fazla atığa dönüşen gıda ürünleri yüzde 42 ile sebze ve meyve, yüzde 41 ile süt ve süt ürünleri olarak görülüyor. 

devamı...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 23 Nisan 2019, Salı

resim

devamı...

"Boyalı ve hileli kıyma" iddiası ile ilgili açıklama 8 Ocak 2019, Salı

Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse bazı basın yayın organlarında ‘´boyalı ve hileli kıyma´´ iddiaları yer alıyor.Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekiplerince haberlerde geçen satış noktalarından kıyma numuneleri alınarak...

devamı...

Mutlu Yıllar 31 Aralık 2018, Pazartesi

resim

devamı...

7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü 24 Aralık 2018, Pazartesi

Birleşmiş Milletler'in resmi kararı ile 7 Haziran 2019 tarihinin ilk defa Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutlanacağını paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. #dunyagidaguvenligigunu

devamı...

Ambalajlı gıda mı, açık gıda mı? 4 Aralık 2018, Salı

resimGıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner 28 Kasım 2018 tarihinde Habertürk TV "Akşam Haberleri"ne Yavuz Dizdar ile birlikte konuk olarak sunucu Didem Arslan Yılmaz´ın sorularını yanıtladı. Yaklaşık 30 dakika süren programda ambalajlı gıda, açık gıda, sokak sütü ve organik gıda gibi birçok konu tartışıldı.

Programı izlemek için : https://youtu.be/Vap5oMst7zI

devamı...

16 Ekim Dünya Gıda Günü Kutlu Olsun 16 Ekim 2018, Salı

resim

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)  tarafından her yıl 16   Ekim'de kutlanan Dünya Gıda  Günü'nün bu yılki teması "Eylemlerimiz  Geleceğimizdir". Seçilen bu tema ile 2030 yılına kadar  dünyada açlığa son  vermenin mümkün olduğuna  dikkat çekmek isteniyor.

Bunun için;

devamı...

Şarbon Bilgilendirme Notu 21 Eylül 2018, Cuma

Şarbon nedir?

Şarbon, Bacillus anthracis adlı bakterinin yaptığı bir enfeksiyon hastalığıdır. Antraks ismiyle de bilinen şarbon özellikle sığır, koyun, keçi ve deve gibi otçul memeli hayvanların bir hastalığı olmakla beraber insanlarda, diğer memelilerde ve bazı kuşlarda da görülebilmektedir.  Hayvanlardan insanlara bulaşan bir zoonozdur. İhbarı zorunlu bir hastalıktır.

devamı...

Tavuk Eti ile İlgili Merak Edilenler - Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner Röportajı 16 Ağustos 2018, Perşembe

resim

devamı...

Gıdalarda Kalite Kaybı ve Raf Ömrünün Belirlenmesi Eğitimi - 6 Eylül 2018 15 Ağustos 2018, Çarşamba

EĞİTİM İÇERİĞİ 

1. Gıda Kalite Belirteçleri
2. Gıdalarda Kalite Kaybı

devamı...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10         sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET