Gıda Güvenliği Derneği olarak, 2023 yılı Avrupa Birliği Gıda ve Yem için Hızlı Uyarı Sistemi (RASFF) verilerini değerlendirdik ve bu veriler çerçevesinde Türkiye’nin gıda güvenliği performansına ışık tutmaya çalıştık. Raporumuz, pestisit kalıntılarından patojen mikroorganizmalara, mikotoksinlerden doğal toksinlere kadar en yoğun hızlı uyarı aldığımız konuları içeriyor. Bu rapor, gıda güvenliği konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi, sektör ve akademiye […]
https://ggd.org.tr/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svg00admin-ggdhttps://ggd.org.tr/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svgadmin-ggd2025-01-28 10:54:492025-02-07 10:14:112023 Yılında Türkiye ile İlgili RASFF Bildirimlerinin Değerlendirilmesi Raporu
Gıda Güvenliği Derneği, kurulduğu yıldan bu yana gıda güvenliği ortak paydasında toplumun her kesimine bilim temelli objektif bir bakışla ışık tutmaya çalışmakta ve bu amaçla pek çok çalışmalar yapmaktadır. Gıda güvenliğinin sağlanmasında belki de en hayati adım olan doğru bilgiye ulaşılmasına katkı sunmak amacıyla Avrupa Birliği Gıda ve Yem İçin Hızlı Uyarı Sistemi (RASFF) bildirimleri Türkçe’ ye […]
https://ggd.org.tr/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svg00admin-ggdhttps://ggd.org.tr/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svgadmin-ggd2023-07-07 20:16:222023-12-11 20:22:11RASFF 2022 Bildirimlerinin Türkiye Açısından Değerlendirilmesi Raporu
GGD Gıda Katkı Maddeleri Bilimsel Komitesi tarafından hazırlanan “Gıda Katkı Maddelerinin İşlevi ve Güvenliği Raporu” Beslenme ve Diyetetik Kitabı Güncel Konular 9’da 13.Bölümde yayınlandı.
https://ggd.org.tr/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svg00admin-ggdhttps://ggd.org.tr/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svgadmin-ggd2020-08-10 14:28:162021-11-11 20:36:58Gıda Katkı Maddelerinin İşlevi ve Güvenliği
Prof.Dr. Ali Esat Karakaya – Gazi Üniversitesi (Emekli Öğretim Üyesi) Prof.Dr.Aziz Ekşi – Avrupa Lefke Üniversitesi Prof.Dr. Neşe Tuncel – Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Samim Saner – Gıda Güvenliği Derneği (alfabetik sıralanmıştır) 1.DOĞADA KARBONDİOKSİT DÖNGÜSÜ Karbondioksit (CO2, MA:44.01 g/mol) normal basınç ve oda sıcaklığında gaz formunda olan bir bileşiktir. Bir litresinin ağırlığı, 0ºC ve 760 mmHg […]
https://ggd.org.tr/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svg00admin-ggdhttps://ggd.org.tr/wp-content/uploads/GGD-LOGO-PDF.svgadmin-ggd2016-06-01 15:04:102021-05-17 15:13:45Gıda Bileşeni Olarak Karbondioksit (CO2)’in Fonksiyonel ve Fizyolojik Etkileri
Prof.Dr.Ali Esat KARAKAYA ; Prof.Dr.Aziz EKŞİ ; Samim SANER Gıdalar, farklı kimyasal bileşiklerin karışımından oluşan karmaşık sistemler olarak tanımlanabilir. Birbirlerinden farkı, içerdikleri kimyasal bileşik sayısının ve miktarlarının farklı olmasıdır. Bileşik profili açısından bazıları daha basit(yağ, şeker vb), bazıları ise daha karmaşıktır(süt, et, vb.). Gıdaların içerdiği bileşiklerin çoğu işlendiği hammaddeden kaynaklanmaktadır. Bunlar genellikle doğal gıda bileşenleri […]
2023 Yılında Türkiye ile İlgili RASFF Bildirimlerinin Değerlendirilmesi Raporu
/ Anasayfada Göster, Uzmanlar Komitesi Raporları /tarafından admin-ggdGıda Güvenliği Derneği olarak, 2023 yılı Avrupa Birliği Gıda ve Yem için Hızlı Uyarı Sistemi (RASFF) verilerini değerlendirdik ve bu veriler çerçevesinde Türkiye’nin gıda güvenliği performansına ışık tutmaya çalıştık. Raporumuz, pestisit kalıntılarından patojen mikroorganizmalara, mikotoksinlerden doğal toksinlere kadar en yoğun hızlı uyarı aldığımız konuları içeriyor. Bu rapor, gıda güvenliği konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi, sektör ve akademiye […]
RASFF 2022 Bildirimlerinin Türkiye Açısından Değerlendirilmesi Raporu
/ Uzmanlar Komitesi Raporları /tarafından admin-ggdGıda Güvenliği Derneği, kurulduğu yıldan bu yana gıda güvenliği ortak paydasında toplumun her kesimine bilim temelli objektif bir bakışla ışık tutmaya çalışmakta ve bu amaçla pek çok çalışmalar yapmaktadır. Gıda güvenliğinin sağlanmasında belki de en hayati adım olan doğru bilgiye ulaşılmasına katkı sunmak amacıyla Avrupa Birliği Gıda ve Yem İçin Hızlı Uyarı Sistemi (RASFF) bildirimleri Türkçe’ ye […]
Gıda Katkı Maddelerinin İşlevi ve Güvenliği
/ Uzmanlar Komitesi Raporları /tarafından admin-ggdGGD Gıda Katkı Maddeleri Bilimsel Komitesi tarafından hazırlanan “Gıda Katkı Maddelerinin İşlevi ve Güvenliği Raporu” Beslenme ve Diyetetik Kitabı Güncel Konular 9’da 13.Bölümde yayınlandı.
Gıda Bileşeni Olarak Karbondioksit (CO2)’in Fonksiyonel ve Fizyolojik Etkileri
/ Uzmanlar Komitesi Raporları /tarafından admin-ggdProf.Dr. Ali Esat Karakaya – Gazi Üniversitesi (Emekli Öğretim Üyesi) Prof.Dr.Aziz Ekşi – Avrupa Lefke Üniversitesi Prof.Dr. Neşe Tuncel – Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Samim Saner – Gıda Güvenliği Derneği (alfabetik sıralanmıştır) 1.DOĞADA KARBONDİOKSİT DÖNGÜSÜ Karbondioksit (CO2, MA:44.01 g/mol) normal basınç ve oda sıcaklığında gaz formunda olan bir bileşiktir. Bir litresinin ağırlığı, 0ºC ve 760 mmHg […]
Karamel ve Gıda Güvenliği
/ Uzmanlar Komitesi Raporları /tarafından admin-ggdProf.Dr.Ali Esat KARAKAYA ; Prof.Dr.Aziz EKŞİ ; Samim SANER Gıdalar, farklı kimyasal bileşiklerin karışımından oluşan karmaşık sistemler olarak tanımlanabilir. Birbirlerinden farkı, içerdikleri kimyasal bileşik sayısının ve miktarlarının farklı olmasıdır. Bileşik profili açısından bazıları daha basit(yağ, şeker vb), bazıları ise daha karmaşıktır(süt, et, vb.). Gıdaların içerdiği bileşiklerin çoğu işlendiği hammaddeden kaynaklanmaktadır. Bunlar genellikle doğal gıda bileşenleri […]