Türkiye’de Gıda Güvenliği
Samim SANER¹, Tuğba BULAT², Petek ATAMAN³, Barbaros ÖZER4, Emine SERİ5
1 Gıda Güvenliği Derneği, İstanbul, Türkiye
2 Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Beytepe, Ankara, Türkiye
3 TMMOB, Gıda Mühendisleri Odası, Ankara, Türkiye
4 Ankara Üniversitesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Dışkapı, Ankara, Türkiye
5 Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş., İzmir, Türkiye
ÖZET
Bu makalenin amacı; ülkemizde gıda güvenliğinin güçlü ve gelişmeye açık yönlerini, iyi bir gıda güvenliği yönetiminin bileşenleri olan ulusal gıda politikası, mevzuatı ve denetimler, gıda endüstrisi, akademik araştırmalar, eğitim ve öğretim ve tüketiciler açısından ele alarak ortaya koymak ve zayıf yönleri geliştirmek için çözüm önerileri sunmaktır. Ayrıca, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ve meyve-sebze ve ürünleri özelinde hammaddeden son ürüne kadar üretimin her noktasında gıda güvenliği ile ilişkili güçlü ve zayıf yanlar ele alınmıştır.
Makalenin tümüne ulaşmak için tıklayınız.
Türkiye Ziraat Mühendisliği X. Teknik Kongresi, Bildiriler Kitabı – 2, 2025