Training on the Basics of Food Toxicology and Risk Management is Realised
12 Ocak 2007 tarihinde düzenlenen eğitim gıda sektöründen 21 temsilcinin katılımı ve Dünya Toksikoloji Derneği Başkanı Sn.Prof.Dr.Ali Esat Karakaya´nın eğitmenliğinde tamamlanmıştır.
Gıda Toksikolojisi, gıda ile ilgili eğitim veren eğitim programlarının ne yazık ki birçoğunda ele alınmayan, fakat toksik maddelerin limitlerinin belirlenmesinde(MRL) ve etkilerinin anlaşılmasında son derece önemli olan bir disiplindir.
Bu nedenle gıda sektörünün tamamını ilgilendiren bu kritik konuda katılımcılar aynı zamanda kriz durumlarında da olayı sağlıklı bir şekilde değerlendirme ve riskleri doğru bir şekilde yönetebilme yetkinliklerini geliştirme fırsatı bılmuşlardır.