We Celebrate the World Food Safety Day
Dünya Sağlık Örgütü – WHO ile Gıda ve Tarım Örgütü – FAO, bu yıl Dünya Gıda Güvenliği gününün temasını “Daha Güvenli Gıda, Daha İyi Sağlık” olarak belirleyerek güvenli, besleyici gıdaların insan sağlığı üzerindeki kritik önemini vurguluyor.
Güvenli gıda, sağlığın en önemli yapı taşlarından biridir. Güvenli olmayan gıdalar birçok hastalığa neden olmaktadır. Büyüme ve gelişme bozuklukları, mikro besin eksiklikleri, bulaşıcı olmayan veya bulaşıcı hastalıklar gibi önemli sağlık sorunlarına yol açabilir.
Küresel olarak, her on kişiden biri gıda kaynaklı hastalıklardan etkilenmektedir.
Güvenilir olmayan gıdaların, 100’den fazla farklı hastalığa yol açabileceği bilinmektedir.
Gıda güvenliğinin önemi hakkında farkındalık oluşturmak için Gıda Güvenliği Derneği olarak tüketicinin yanındayız.
Dünya Gıda Güvenliği Günü Kutlu Olsun!