We Celebrate the World Food Day
Bugün dünyadaki herkesi besleyecek kadar gıda üretiliyor. Peki sorun nerede? Sorun, besleyici gıdalara erişimde ve bu gıdaların bulunabilirliğinde.
FAO bu yıl ‘’Dünya Gıda Günü’’ temasında, daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam için daha verimli, kapsayıcı, sürdürülebilir ve dayanıklı tarım- gıda sistemlerine dönüşüm yoluyla kimsenin geride bırakılmamasını sağlamaya vurgu yapıyor.
Gıda bilimcileri ve uzmanları olarak, tüm çalışmalarımızı yeterli, besleyici ve güvenilir gıdayı, herkesin erişebileceği ve bulunabilir hale getirme hedefinde yürütüyoruz. 3-4 Kasım’da İstanbul’da 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’nde de bir araya gelerek gıda bilimi ve gıda güvenliği konularını konuşacağız.