Food Sector at Hygienic Designs Training
Gıda Güvenliği Derneği (GGD) ve merkezi Almanya’da bulunan dünyanın hijyenik tasarım ve mühendislik alanındaki refarans kurumu EHEDG işbirliği ile Hijyenik Tasarımlar Eğitimi 5-6 Aralık 2013 tarihlerinde 67 kişinin katılımıyla By Otel’de gerçekleştirildi.
GGD Başkanı Samim Saner’in açılış konuşmasını yaptığı eğitim ile gıda sektöründe hijyen alt yapısına dair sorunların çözümü için önemli adımların atılması hedefleniyor. Saner, “Hijyen nasıl bir altyapı gerektirir? Bu şimdiye kadar hiç konuşulmamış bir konu. Burada aldığımız eğitimi; iş yerlerimize, kendi kurumlarımıza taşıyacağız” sözleriyle toplantının taşıdığı önemi katılımcılarla paylaştı. Öte yandan bu eğitimin ilerleyen dönemlerde ve belirli aralıklarla, akademisyen ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.
Hijyenik Tasarımlar Eğitimi’nin ilk konuşmacısı European Hygienic Engineering and Desing Group (EHEDG) Başkanı Knuth Lorenzen oldu. Ardından EHEDG Almanya Bölge Sekreteri (Secretary Regional Section Germany) Hans-Werner Bellin ve Hijyenik Tasarım Danışmanı Ferdinand Schwabe sunumlarını gerçekleştirdi. Eğitimde yasal gereklilik, hijyenik proseslerde oluşabilecek tehlikeler, temizlik ve dezenfeksiyon ve hijyenik tasarım kriterleri gibi birçok konu ele alınarak, eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara sertifika verildi.