The Aegean Regional Representative Office of the Food Safety Association was Opened on the Occasion of the “Food Traceability” Symposium
Gıda Güvenliği Derneği, gıda güvenliğine yönelik ihtiyaç duyulan çözümleri daha geniş bir platformda yaygınlaştırmak amacıyla Ege Bölge Temsilciliğini kurarak açılışını 25 Ekim 2011’de sektörün geniş katılımıyla gerçekleştirdi. Açılış töreninin ardından Gıda Güvenliği Derneği, Kalder İzmir Şubesi ve Bornova Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “Gıdada İzlenebilirlik” Sempozyumunda Kalder İzmir Şubesi Genel Sekreteri Kenan Keskinoğlu, Gıda Güvenliği Derneği (GGD) Başkanı Samim Saner ve GGD Ege Bölge Temsilcisi Edip Sincer’in açılış konuşmaları sonrasında, GGD Başkanı Saner “Gıda Güvenliği”, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman ise “Gıdalarla İlgili Yeni Yasal Düzenlemeler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. GGD Başkanı Samim Saner yaptıkları araştırma sonucunda sağlıksız gıdaların trafik kazaları kadar insan hayatında risk yarattığını belirterek “Trafik kazaları nedeniyle ölüm oranı yüzde 88 iken, sağlık gıdalar nedeniyle ortaya çıkan hastalıkların oranı yüzde 86” dedi. Güvenli Gıda Günleri’nin tarım ve ticaret kenti olan İzmir’de düzenlenmesinin büyük önemi olduğunu belirten GGD Başkanı Samim Saner, “GGD olarak belediyelerle gıda güvenliği konusunda birçok ortak projemiz var. Üyelerimiz aktif şekilde gıda güvenliğini savunarak her türlü platformda yer alıyor. Gıda güvenliği halk sağlığı açısından çok önemli” diye konuştu.
,
Öğle yemeğinin ardından sempozyumda, TMMOB Ege Bölge Şubesi Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Hülya Yılmaz, Pınar Et Kalite Güvence Müdürü Yüksel Soyubelli, KARMEZ Kalite Güvence Müdürü Süleyman Atakul, DİMES Kalite Güvence Müdürü Kasım İyidiker, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Müdürü Muharrem Özdestan, TESCO Kipa Gıda Teknik Müdürü Evrim Tekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Gıda ve Yem Şubesi Ziraat Yüksek Mühendisi Rukiye Sabancı, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi ve Ege İhracatçı Birlikleri Proje Koordinatörü Ekin Taşkın gıda konusunda uzmanlık alanlarıyla ilgili sunumlar yaparak “Gıdada izlenebilirlik” tüm yönleriyle ele alınarak tartışıldı.