F4ST – From Farm to Fork Food Safety Spacialist Training Project
Gıda Güvenliği Derneği’nin denetleyici ortak göreviyle yer aldığı ve AB tarafından Leonardo da Vinci Programı kanalıyla desteklenen F4ST projesi, gıda güvenliğinin bir bütün olarak sağlanması konusundaki bilgi birikiminin düzeyini arttırmayı ve gıda güvenliği kontrolü ile gıda güvenliği denetimlerinin kalitesinin Avrupa Birliği çapında yükseltilmesi amacını taşıyan bir eğitim programıdır.
Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Kimya Mühendisi, Beslenme Uzmanı, Kimyager, Biyolog gibi meslek mensuplarının ve bu mesleklere aday öğrencilerinin gıda güvenliğini tarladan çatala bir bütün olarak ele alabilmelerinin altyapısını sağlayan F4ST eğitim programından 2180 kişi ücretsiz yararlanmıştır. Eğitim müfredatı 10 ana modül ve 76 dersten oluşmaktadır.