Climate Change was on Agenda on the World Food Day
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) tarafından 1979 yılında yapılan 20. FAO konferansında, 147 Birleşmiş Milletler üyesi ülkenin kararı ile dünyadaki gıda ve beslenme problemlerini gündeme taşımak amacıyla başlatılan Dünya Gıda Günü toplantılarının Türkiye ayağı, 16 Ekim’de TÜGİS’in organizasyonu ile Ceylan Intercontinental Otel’de gerçekleşti. FAO tarafından belirlenen bu yılın teması “Dünya Gıda Güvenliği: İklim Değişikliği ve Biyoenerjinin Etkileri” idi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve FAO teşkilatı yetkilileri katılımı ile gerçekleştirilen organizasyonda Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner de “İklim Değişikliği ve Gıda Güvenliği” konusunda bir sunum yaptı. Saner sunumda iklim değişiklikleri sebebiyle hem tarımsal üretimdeki çeşitler ve miktarlar, hem de gıda güvenliği ve bunun paralelinde de halk sağlığı anlamında olumsuz değişimler yaşanacağını ve bu tehlikelerin farkına varılıp bir an önce önlem alınması gerektiğini dile getirdi. Dünya Gıda Günü’nde ayrıca 2008 yılında gıda sektörüne katkı yapan 10 kuruma da FAO madalyası verildi.