Hygienic Design Training
Gıda sektöründe gıda güvenliğinin tümüyle sağlanması için tüm işletme donanımlarının hijyenik prensiplere göre tasarlanması ve gıda güvenliğine uygun ekipman kullanılması son derece önemlidir.
Bu önemle Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Dizayn Grubu – EHEDG eğitim modülleri ile Türkçe olarak düzenlenen Hijyenik Tasarım eğitimine ilgi duyan herkesi bekliyoruz.
Eğitmenler : Prof.Dr.Barbaros Özer ve Prof.Dr.Y.Onur Devres
Eğitim Süresi : 2 gün olup, genel katılıma açık veya kurum içi eğitim olarak düzenlenmektedir.
Sertifika : Eğitim sonunda sınavı başarıyla tamamlayanlara EHEDG sertifikası verilmektedir.
Ayrıntılı Bilgi İçin: +90 216 550 02 73 E-posta : ggd@ggd.org.tr
Eğitim Programı
1.Gün | Konu |
09:30 – 10:00 | Giriş |
10:00 – 11:00 | Mevzuat |
11:00 – 11:15 | Kahve Molası |
11:15 – 12:15 | Hijyenik Proseslerde Oluşabilecek Tehlikeler |
12:15 – 12:30 | Temizlik ve Dezenfeksiyon |
12:30 – 13:30 | Öğle Yemeği |
13:30 – 14:45 | Temizlik ve Dezenfeksiyon |
14:45 – 15:00 | Kahve Molası |
15:00 – 16:30 | Hijyenik Tasarım Kriterleri |
2.Gün | Konu |
09:30 – 11:00 | Bina ve Proses Yerleşimi |
11:00 – 11:15 | Kahve Molası |
11:15 – 11:45 | Yapı Malzeme Seçimi |
11:45 – 12:00 | Paslanmaz Çelikte Hijyenik Kaynak Yapımı |
12:00 – 12:30 | Statik Sızdırmazlık Elemanları |
12:30 – 13:30 | Öğle Yemeği |
13:30 – 14:15 | Statik Sızdırmazlık Elemanları |
14:15 – 14:45 | Gıda İşletmelerinde Vanaların Hijyenik Tasarımı |
14:45 – 15:00 | Kahve Molası |
15:00 – 15:30 | Gıdaya Uygun Yağlayıcılar |
15:30 – 16:00 | Pompalar ve Homojenizatörler |
16:00 – 16:30 | Hijyenik Tasarım Doğrulaması, EHEDG Test Metotları ve Sertifikalandırma |
16:30 – 17:00 | Sınav |