Phone
+90 216 550 02 23
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.
+90 216 550 02 23
Altunizade Mah. Yetimhane Sk. Fettahoğlu Apt. No:14/1 Üsküdar – İstanbul / Türkiye
Tüm Hakları Saklıdır © Gıda Güvenliği Derneği | Localveri Kurumsal Web Tasarım
An Obligation in Production and Export of Agricultural Products
/in Makaleler /by admin-ggdDr. Belit BALCI Gıda güvenliği konusu son 10–15 yıllık dönemde tüketiciler nezdinde önemi giderek artan ve hassas hale gelen bir konu olmuştur. Bugün gelinen noktada dünya üzerinde üretimi yapılan tüm tarımsal ürünlerde üretim, paketleme ve pazarlama alanlarında uygulanması tartışma götürmez bir kavram niteliğindedir. İzlenebilirliği gıda üretim zincirinin çeşitli halkalarında oluşturulan kalite sistemleri sayesinde sağlanan gıda […]
Effects of Frying on Health and Related Legal Regulations – Refereed Article
/in Makaleler /by admin-ggdIşıl Tekelioğlu, Beraat Özçelik ve Prof.Dr.Artemis Karaali Kızartma işlemlerinde kullanılan yağlar, bu süreçte ısı transferi ortamı oluşturmalarının yanısıra kızartılan gıdaların içine de nüfuz etme özellikleri nedeniyle kritik bir öneme sahiptirler. Yüksek sıcaklıklarda tekrar tekrar kullanılan kızartma yağlarında gerçekleşen çok sayıda oksidasyon, polimerizasyon ve termal bozunma reaksiyonları sonucunda yağların, fiziksel, kimyasal, besinsel ve duyusal özelliklerinde önemli […]
Usage of New Technologies in Food Conservation – Refereed Article
/in Makaleler /by admin-ggdAyşe Karadağ, Perihan Yolcu Ömeroğlu, Samim Saner ÖZET Geleneksel ısıl işlem uygulamaları sırasında gıdanın maruz kaldığı sıcaklığın istenmeyen kalite değişimlerine yol açması nedeniyle ısısal olmayan ileri muhafaza tekniklerinin geleneksel yöntemlere birlikte veya tamamen geleneksel yöntemlere alternatif olarak kullanılması konusunda yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bu derlemede, yeni gıda muhafaza teknikleri, mikrobiyal inaktivasayon mekanizmaları ve uygulama alanları […]