Phone
+90 216 550 02 23
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.
+90 216 550 02 23
Altunizade Mah. Yetimhane Sk. Fettahoğlu Apt. No:14/1 Üsküdar – İstanbul / Türkiye
Tüm Hakları Saklıdır © Gıda Güvenliği Derneği | Localveri Kurumsal Web Tasarım
Control and Certification of Traditional Food
/in Makaleler /by admin-ggdDr. Bediha Demirözü Gıda Mühendisleri Odası II. Başkanı Yöresel ürünler olarak da adlandırılan geleneksel ürünler, sınırları belirli bir coğrafik alanın, yani belli bir yörenin kültür gelenekleriyle bağlantılı olan ürünlerdir. Bu ürünler, 5996 sayılı Kanundan yetki alan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nde yer aldığı şekli ile “geleneksel hammaddeler kullanılarak üretilen veya geleneksel bir bileşim ya da geleneksel […]
Food Additives and Virtual E Discussion
/in Makaleler /by admin-ggdProf.Dr.Aziz Ekşi Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Özet Gıda katkısı; bir gıdaya, belirli bir işlevi yerine getirmesi için ,bilinçli olarak katılan madde grubunun adıdır. Bilimsel yaklaşıma göre; özellikle gıda kalitesinin geliştirilmesi ve raf ömrünün uzatılması açısından gereklidir. Zararsızlık dozları da bilinmekte ve bilinenlere E kodu verilmektedir. Tüketici algılamasına göre ise; gıda katkısı gerekli değildir, herhangi […]
Chemicals Treating Food Safety
/in Makaleler /by admin-ggdUmran Uygun, Hamit Köksel Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Beytepe, Ankara Gıda güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması ve gıda üretimi için yaşamsal öneme sahip bir konudur. Gıdalarda bulunan tehlikeli kimyasallar çok çeşitlidir ve bunlar gıdaya ve yeme üretim, işleme, taşıma, hazırlama ve tüketim aşamalarının herhangi bir noktasında bulaşabilir. Abstract Assuring food safety is vital for […]
A New Management System in Food Safety: FSSC 22000
/in Makaleler /by admin-ggdHüray Zor Arabacı, Gıda Mühendisi ISACert Belgelendirme Türkiye Operasyon Müdürü Abstract FSSC 22000 contains a complete certification scheme for Food Safety Systems based on the food safety management standard ISO 22000: 2005 ‘Requirements for any organization in the food chain’ and the publicly available specification for Prerequisite programs on food safety for food manufacturing, BSI […]
Microbiological Criteria in Food Safety
/in Makaleler /by admin-ggdDoç. Dr. Zübeyde Öner Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü GİRİŞ Gıda güvenliği, FAO-WHO Codex Alimentarius uzmanlar komisyonu tarafından ” sağlıklı ve kusursuz gıda üretimi sağlamak amacı ile gıdaların, üretim, işleme, muhafaza ve dağıtım sırasında gerekli kurallara uyulması ve önlemlerin alınması” olarak tanımlanmıştır. Dünya nüfusunun hızla artması, gelişen teknolojiye bağlı çevre kirliliği, ekonomik […]
A Lysteria Case from Europe
/in Makaleler /by admin-ggdMehmet Onur Türkdoğru, Uzman Biyolog Kalite Sistem Laboratuarları Mikrobiyoloji Departmanı 2010 Ocak ayında Avusturya ve Almanya sağlık otoriteleri geçen sene Listeria ile kontamine olmuş Prolactal marka peynir yiyen 6 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmiştir. Ölenlerin 4’ünün Avusturya 2’sinin Almanya’dan olduğu bildirilmiştir. Vaka üzerine firma tüm Avrupa’daki ürünlerini geri toplamıştır. “Reinhardshof, Harzer Käse, 200g” ve “Reinhardshof, Bauernkäse […]
Effect of Water Quality on Food Safety and Human Health
/in Makaleler /by admin-ggdYrd. Doç. Dr. Birce Mercanoğlu Taban Gazi Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 06830, Gölbaşı, Ankara Günümüzde ekonomik büyüme ile artan insan nüfusu ve yaşama standardı, teknolojik açıdan rahatlık getirmiş olmakla beraber, su kirliliği gibi dünyamızı yaşanmaz duruma getirebilecek bir tehlikenin de ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Gelişmekte olan ülkelerde evsel ve endüstriyel atık suların yeterli arıtım […]
Climate Change and Food Safety
/in Makaleler /by admin-ggdSamim SANER Kalite Sistem Laboratuarları Genel Müdürü İklim değişikliği ve tarımsal üretim (gıda güvencesi) arasındaki ilişki sürekli olarakson günlerin gündemde olan bir konu. Bu yazının amacı ise iklim değişikliğinin gıda güvenliği üzerindeki olası etkilerini incelemek ve bir takım önerilerde bulunmak. Bilindiği gibi iklim değişikliği aslında 20.yüzyılın ortasından itibaren etkilerini hissettiren ve dolayısıyla dikkatleri çekmeye başlayan […]
Importance of Food Grade Industrial oils in Food Safety
/in Makaleler /by admin-ggdFezal Belgin Gıda, kozmetik ve ilaç ürünlerin hazırlanması ve işlenmesinde kullanılan makinelerde, ısı transferinin sağlanması, güç aktarımı ve makine aksamlarının, ekipmanların korozyonunun engellenmesi için özel sanayi yağlarının kullanılması gerekmektedir (EHEG, 2003). Bu gibi üretim tesislerinde, kullanılan yağlayıcı maddelerin gıda ile temas etme ihtimali mevcut ise bu alanlarda gıdaya uygun food grade sanayi yağları kullanılmalıdır. Gıda […]