We Celebrate the World Food Safety Day
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) bu yıl Dünya Gıda Güvenliği gününün temasını “Gıda Standartları Hayat Kurtarıyor” olarak belirleyerek güvenli gıdaların insan sağlığı üzerindeki kritik önemini vurguluyor.
Gıda standartları gıda ürünleri ve gıda üretim yerlerinin uyması gereken her türlü kriteri, kuralları, kısacası yasal mevzuatı ifade etmektedir. Hepimizin güvenli gıdalardan yararlanabilmesi için ortak bir lisanı oluştururlar. Bu standartlar gıda tedarik zinciri boyunca başta mikrobiyolojik kriterler olmak üzere, veteriner ilaç ve pestisit kalıntıları, çeşitli kimyasal bulaşanlar ve katkı maddelerinin kullanımı hakkındaki limitleri ve kuralları düzenleyerek gıdaların tüketicilere güvenli şekilde ulaşmasını sağlar. Standartlar hem tüketicilerin sağlığını korumuş olur, hem de üreticilere yol gösterir. Böylece tüketicinin kendisine sunulan gıdaya olan güveni artar.
Güvenli gıda, sağlıklı yarınlar!