2nd Term of F4ST “Food Safety Expert Training from Farm to Fork” Starts on September 1st
Gıda Güvenliği Derneği’nin denetleyici ortak göreviyle yer aldığı ve AB tarafından Leonardo da Vinci Programı kanalıyla desteklenen F4ST projesi, gıda güvenliğinin bir bütün olarak sağlanması konusundaki bilgi birikiminin düzeyini arttırmayı ve gıda güvenliği kontrolü ile gıda güvenliği denetimlerinin kalitesinin Avrupa Birliği çapında yükseltilmesini amaçlayan bir eğitim programıdır.
Gıda sektöründe çalışan Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Kimya Mühendisi, Beslenme Uzmanı, Kimyager, Biyolog gibi meslek mensuplarının ve bu mesleklerin son sınıf öğrencilerinin gıda güvenliğini tarladan çatala bir bütün olarak ele alabilmelerinin altyapısını sağlayacak olan F4ST eğitim programından katılımcılar ücretsiz olarak faydalanacaktır. Proje süresince 1.500 kişi bu eğitim programından yararlanacaktır.
Projede 1 aday ve 6 Avrupa Birliği üyesi ülke, gıda güvenliği konuları ve e-learning teknolojisi ile ilişkili deneyim ve bilgilerini paylaşmak için bir araya gelmiştir. Eğitim programının 9 modülden oluşan müfredatı her biri kendi alanında uzman olan profesyoneller tarafından hazırlanmıştır. Her modül bitiminde o modül için bir final sınavı yapılacak, tüm modülleri tamamlayan ve final sınavlarında başarı olan öğrenciler “Tarladan Çatala Gıda Güvenliği Uzmanı – F4ST” Sertifikası almaya hak kazanacaklardır.
Sadece İngilizce olarak 18 Nisan’da başlamış olan F4ST projesinin birinci dönemi 1 Eylül’de sona erecektir. Yine 1 Eylül’de start alacak olan projenin 2. dönemi ise hem İngilizce hem de Türkçe olarak yapılacaktır. Sınırlı katılımcının faydalanabileceği bu fırsattan yararlanabilmek icin, www.f4st-ec.org sayfasındaki başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Eğitimi almaya hak kazanmanız halinde 01.09.2008 tarihine kadar başvuru formunda belirtmiş olduğunuz e-mail adresinize gelecek olan kullanıcı adı ve şifrenizle eğitime devam edebileceksiniz.
F4ST projesinin eğitim müfredatı aşağıdaki modüllerden oluşmaktadır. Ayrıca eğitimin DEMO versiyonuna da aşağıdaki web sayfasından ulaşabilirsiniz.
(http://www.f4st-ec.org/site/tr/duyurular.asp)
Modül 1: Gıda Güvenliğine Giriş
Modül 2: Gıda Mikrobiyolojisi
Modül 3: Gıda Kimyası
Modül 4: Fiziksel ve Kimyasal Tehlikeler
Modül 5: Birincil Tarımsal Üretim
Modül 6: Birincil Hayvansal Üretim
Modül 7: Gıda Güvenliği Teknolojileri
Modül 8: DenetimModül 9: HACCP.