European Food Congress is held in Slovenia
Avrupa Gıda Bilimi ve Teknolojisi Federasyonu (EFFOST) tarafından düzenlenen 1. Avrupa Gıda Kongresi, 4-9 Kasım 2008 tarihleri arasında Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da gerçekleşti. Açılışını Slovenya Cumhurbaşkanı Dr. Danilo Turk ve EFFOST Başkanı Prof. Dr. Peter Raspor tarafından yapılan kongrede 47 ülkeden gelen 700 katılımcı 6 gün boyunca 253 sözlü sunumu dinleme ve 400’den fazla poster bildiriyi inceleme fırsatı buldu.
Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner’in de davet edildiği kongrede yeni gıda üretim teknolojileri, kimyasal ve mikrobiyolojik gıda güvenliği ile beslenme konuları işlendi. Kongrede gıdadan çevreye, tarımdan teknolojiye, gıda proseslerinden gıda geliştirmesinde yeni yöntemlere, sağlıktan gıda analitiğindeki yeni yöntemlere kadar gıda bilimi ve teknolojisini ilgilendiren çeşitli konular da masaya yatırıldı. Kongrenin sonunda “Gıda ve Beslenme Üzerine Avrupa Bildirgesi” imzalanarak, yayınlandı. Bu bildirgede Gıda ve beslenme, Avrupa Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Bilimi, teknolojisi ve beslenmenin entegrasyonu, öncelikli konular, öne çıkarılması gereken temel ilkeler ve temel eylemler gibi ana konu başlıklarına yer verildi.