What are the Most Frequently Asked Questions About Food Safety in Turkey?
Gıda Güvenliği Derneği’nin Temmuz 2008’de başlattığı “Güvenli Gıda, Sağlıklı Türkiye” projesi çerçevesinde tüketiciler 212 385 25 15 numaralı telefondan derneğin call center’nı arayarak gıda güvenliği hakkında sorularına yanıt bulabiliyor.
Temmuz ayından bu yana tüketicilere cevap veren GGD’ye en sık sorulan sorular şöyle oldu;
- Hangi ürünlerde katkı maddesi vardır ve bu katkı maddeleri hangi amaçla kullanılır?
- Gazlı içeceklerin içinde neler vardır?
- Raf ömrü ve son kullanım tarihi geçmiş olan ürünlerin tüketilmesinde bir sakınca var mıdır?
- Dondurulmuş gıdalar nasıl saklanmalı?
- E kodlu katkı maddelerinin içerikleri nelerdir? (sitrik asit, magnezyum silikat, monosodyum glutamat, E471, E472, E441, E470)
- Yağların kızartma işlemi için bir defadan fazla kullanılması sağlık açısından zararlı mıdır?
- Küflenme nasıl olur ve hangi gıda ne kadar sürede küflenir? (peynir, ekmek, salça vb.)
- Ürünlerin ve katkı maddelerinin kanserojen etkisi var mıdır? (trans yağ, kanola yağı)
- Kanola yağı gerçekten faydalı mıdır?
- Ürünlerin içerisinde domuz katkısı var mıdır?