Food Allergens Training
Gıda Güvenliği Derneği tarafından organize edilen “Gıda Alerjenleri Eğitimi” 27 Mart 2009 Cuma günü Taksim Lares Park Hotel’de sektörün yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi. Eğitime farklı firmalardan 49 kişi katıldı. Aralarında Simon Flanagan veBarbara J. Hirst’in de bulunduğu uzmanlar tarafından sunumların yapıldğı eğitimde gıda alerjenleri konusu detaylı bir şekilde ele alındı.
Eğitimin ilk bölümünde Intolerans Alerji Aversion başlığı altında önemli gıda alerjenleri ile bunlaron kaynakları, belirtileri, tanı ve tedavilerinin yanı sıra mevzuatlar, etiketleme ve alerjen kontrolü gibi konular ele alındı. İkinci bölümde Simon Fralanagan ve Barbara J. Hirst’in geniş kapsaml sunumlarının ardından GGD üyelerinden Edip Sincer (Sincer Dış Ticaret) “Alerjenler için Analiz Teknikleri”, Rahime Özkök (Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San.) “Alerji ve Üretimde Alerji Yönetimi’ ve son olarak da GGD Yönetim Kurulu üyelerinden Müesser Akeğim Akkaya (Nestlé Türkiye) Alerji ve Alerjenlerin Etiketlenmesinin Önemi’ başlıklı sunumları ile eğitime destek verdiler.