Seminar on “Cold Chain in Food Safety” was held
22 Temmuz 2010 tarihinde İstanbul Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen “Gıda Güvenliğinde Soğuk Zincir-1” seminerinde gıda mikrobiyolojisi ve soğuk zincir arasındaki sıcaklık, süre, materyal ilişkisi ile soğuk zincir teknolojisi ve izlenebilirlik konuları değerli akademisyenler ve sektörden konuşmacıların katılımı ile tartışıldı.
Gıda Güvenliğ Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Samim Saner’in açılış konuşması ile başlayan seminer yaklaşık dört saat sürdü. Konuşmasında tüm konuklara katılımlarında dolayı teşkkülerini sunarak başlayan Saner; gerçekleştirilen bu seminerin ilk olduğuna dikkat çekerek, ilerleyen günlerde 2.’si ve sonrasının da geleceğini belirtti. Seminerin öncellikle içersinde bulunduğmuz sıcak yaz günlerinde yapılmasının önemine vurgu yaparken, bu günlerde yaşanan gıda zehirlenmelerinin büyük oranda bu zincirin doğru sağlanamamasından kaynaklandığını söyledi.Son olarak Aralık ayında 2.’si gerçekleşirilecek olan Tükiye’nin en büyük Gıda Güvenliği Kongresi hakkında da kısaca ilgi veren Saner tüm katılımcıları kongreye davet etti.
Saner’in ardından Ankara Üiversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğetim Üyesi Prof. Dr. A. Kadir Halkman, Gıda “Mikrobiyolojisi Açısından Soğuk Zincirde Sıcaklık, Süre ve Materyal İlişkisini inceleyen sunumunu gerçekleştirdi.
Halkman’ı ardıdan İtanbul Teknik Üinversitesi Gıda Mühendisliğ BölümüÖğretim Üyesi Prof. Dr. Y. Onur Devres “Gıda Güvenliğinde Soğuk Zincir Teknolojisi ve İzlenebilirliğin Entegrasyonu” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Ayrıca “Restoran Yönetimi ve Lojistikte Soğuk Zincirin Öemi” konulu sunumuyla Anadolu Restoran İşletmeleri Ltd.Şti. Tükiye Tedarik Zinciri Direktörü Galip Suat Albayrak, “Tedarik Zincirinde Soğuk Zincir Uygulaması” sunumuyla Havi Lojistik Ticaret Ltd. Şi. Genel Müdürü Altan Sekmen ve “Et ve Et Ürünlerinde Soğuk Zincirin Önemi ve İyi Üretim Uygulamaları” başıklı sunumuyla Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kalite Güvence Müdürü Yüksel Soyubelli seminerde konuşmacıları arasında yer aldılar.