Sector Stakeholders are Meeting at 2nd Food Safety Congress
Gıda Güvenliği Derneği koordinatörlüğü ve Uluslararası Gıda Koruma Birliği (IAFP-International Association for Food Protection) desteği ile Tarım ve Köyİşleri Bakanlığı; Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD); Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR); Türk Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS); Tüketiciler Derneği (TÜDER); Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR); Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR) ve Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (Yum-Bir) paydaşlığında 9-10 Aralık 2010’da İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilecek olan “2.Gıda Güvenliği Kongresi”, paydaşlarına ilave olarak meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 14 kurumun desteğini de alarak ilgili tüm tarafları aynı platformda buluşturmayı hedeflemektedir.
Geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve son derece yoğun katılım sağlayan Kongre’ye bu yıl 700 kişinin katılımı öngörülmekte ve farklı olarak gıda güvenliği ile ilgili birçok güncel konunun iki gün boyunca sözlü ve poster sunumlarıyla ele alınması planlanmaktadır. Yakın coğrafyada bulunan ülkelere de duyuru gönderilerek, uluslararası katılımın hedeflendiği kongreye özellikle de Balkan ülkelerinden yoğun ilgi olmsı beklenmektedir. Ayrıca 14 Eylül 2010 tarihine kadar bildiri başvurularına imkan tanıyan Kongre’nin programına alınan poster sunumları, Kongre Bilimsel Danışma Kurulu Üyelerinden oluşacak jüri tarafından değerlendirilerek; ödül alan posterler, “Poster Ödül Töreni”nde tüm katılımcılar ile paylaşılacaktır.
Aralarında Uluslararası Gıda Koruma Birliği’nden (International Association for Food Protection – IAFP) Prof.Dr.Lee-Ann Jaykus; Avrupa Gıda Bilim ve Teknoloji Federasyonu (European Federation of Food Science ans Technology – EFFoST) geçmiş dönem Başkanı ve Ljubljana Üniversitesi Biyoteknoloji, Mikrobiyoloji ve Gıda Güvenliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Peter Raspor; IFS (ınternational Featured Standards) Genel Müdürü Stephan Tromp, Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Tasarım Grubu (European Hygienic Engineering & design Group – EHEDG) Başkanı Knuth Lorenzen’in da bulunduğu birçok yabancı uzmanın konuşmacı olarak katılacağı Kongre’de; Türkiye’den alanında uzman çok değerli kişiler de konuşmalarıyla yer alacak.
İki ana oturum, panel ve paralel oturumlardan oluşacak Kongre programında Risk Analizi, Gıda Güvenliği ve Epidemiyoloji, Hijyenik Tasarımlar ve Gıda Güvenliği, 2020…2030 ve Ötesinde Gıda Güvenliği, Toplumda Gıda Güvenliği ve İletişim Gıdalarda Proses Bulaşanları, 12.Gıda Güvenliği Faslı konuları gibi güncel konular ele alınarak aktarılacak ve mutabakata varılan noktalar “Kongre Sonuç Bildirgesi” olarak yayınlanacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.Sponsorluk olanakları açısından da olukça yoğun ilgi gören 2.Gıda Güvenliği Kongresi’nde kurulacak stantlar ve sosyal program ile firmalar aynı zamanda işbirliklerini güçlendirme imkanı bulacaklar.