Marmara Denizi’nden Avlanan Su Ürünlerinde Müsilajın Halk Sağlığı Bakımından Etkilerinin Değerlendirilmesi Projesi Başladı

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi’nin yürüttüğü TÜBİTAK projesinde Gıda Güvenliği Derneği (GGD) olarak üyelerimizden CarrefourSa, Metro, Migros ve SÜRKOOP ile birlikte proje ortağı olarak yer alarak “Marmara Denizi’nde yaşanan müsilajdan su ürünlerinde gıda güvenliği yönünden bir risk olup olmadığı incelenecek.
Su ürünlerinde av dönemi boyunca alınacak numuneler üzerinde yapılacak analizlerle olası mikrobiyolojik ve kimyasal riskler değerlendirilecek ve elde edilen bulgular tüketicilerle eş zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi ve Derneğimiz aracılığıyla paylaşılacaktır. Bu sayede elde edilen veriler, ülkemiz sularında yaşanmış en etkili müsilaj vakasının ardından oluşan gıda güvenliği etkilerinin belirlenmesinde bir ilk olacak; bilimsel literatürde de özgün ve öncü olacaktır.