“Türkiye’de Gıda Güvenliği” Çalışmamız Yayınlandı
Gıda Güvenliği Derneği olarak üniversite, oda ve özel sektörden uzmanlar ile bir araya gelerek “Türkiye’de Gıda Güvenliği” konusunda Ziraat Mühendisliği X. Teknik Kongresinde sunulmak üzere bir çalışma gerçekleştirdik ve de sunumu makale olarak da yayınladık. Bu çalışmada ülkemizde gıda güvenliğinin güçlü ve gelişmeye açık yönlerini iyi bir gıda güvenliği yönetiminin bileşenleri olan ulusal gıda politikası, mevzuat ve denetimler, gıda endüstrisi, akademik araştırmalar, eğitim ve öğretim ve tüketiciler açısından ele alarak ortaya koymaya ve de zayıf yönlerimizi geliştirmek için çözüm önerileri sunmaya çalıştık.
Makalede ayrıca, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ve meyve-sebze ve ürünleri özelinde hammaddeden son ürüne kadar üretimin her noktasında gıda güvenliği ile ilişkili güçlü ve zayıf yanlar da ele alındı.
Dr. Samim Saner, Dr. Öğr.Üyesi Tuğba Bulat, Petek Ataman, Prof.Dr. Barbaros Özer ve Emine Seri tarafından hazırlanan bu çalışmaya linkten ulaşabilirsiniz.