Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

GGD Basın Ofisi
Gıda zehirlenmesinin maliyeti 10 milyar dolar
Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, zararlı gıdalar nedeniyle 2002 yılında Türkiye'de 25 bin tifo, 88 bin dizanteri, 18 bin hepatit A, 12 bin Malta humması ve 510 bin mide- bağırsak enfeksiyonu görüldüğünü, tüm dünyada gıda zehirlenmeleri nedeniyle yılda 10 milyar dolarlık ekonomik kayıp meydana geldiğini söyledi. Saner düzenlediği basın toplantısında gıda güvenliği bilinci yaratmak amacıyla 40 kuruluşun bir araya gelerek kurduğu derneğin, en önemli hedeflerinin "tüketici bilinci oluşturmak" olduğunu belirtti.

29 Eylül 2004 Milliyet

21 Şubat 2005, Pazartesi

geri
caretta iletisimTAYBO.NET