Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

GGD Basın Ofisi
40 üreticiden Gıda Güvenliği Derneği
Gıdayla ilgili sağlık sorunlarının çözümü ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi için 40 kuruluş bir araya gelerek Gıda Güvenliği Derneği´ni(GGD) kurdu. Türkiye´de satılan her dört gıda ürününden birinin sağlıksız koşullarda üretildiğine dikkat çeken Dernek Başkanı Samim Saner, "Bu kuruluşlar hem tüketicilerin sağlığını tehdit ediyor hem de haksız rekabet yaratıyor" dedi. Saner yanlış uygulamaların önüne geçmek için üreticileri özendirici çalışmalar yapacaklarını söyledi. Dünyada her yıl 10 milyon dolarlık gıda zehirlenmesi kaybının yaşandığına dikkat çeken Saner "Piyasada yer alan ürünlerin dörtte üçünün merdiven altı, kayıt dışı olması yalnızca sağlığı değil, ulusal rekabet gücümüzü de olumsuz etkiliyor. Standartlara uyulmadan üretilen ürünler ucuz oldukları için tercih ediliyor. Ancak, bu doğru üreticilerin yeteri kadar büyüyememesine neden oluyor, özellikle AB´ye girme yolundaki Türkiye´de iyi uygulama örneklerini ortaya çıkartıp AB´ye uyum çalışmalarına destek olacağız" dedi.

29 Eylül 2004 Hürriyet

21 Şubat 2005, Pazartesi

geri
caretta iletisimTAYBO.NET