Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

Dünyadan Haberler
Yenilebilir film soğutulmuş gıdalardaki bakteriyi öldürebilir

Food Microbiology and Safety Dergisi'ndeki yeni bir çalışma Lactoperoxidase (LPS) içeren yenilebilir filmlerin et, tavuk ve deniz ürünleri gibi soğutulmuş gıdalarda kullanılabilecek bakteri önleyici potansiyele sahip olduğunu iddia ediyor.

Araştırmacılara göre biyokoruyucular özelikle bekteriosin ve bitki özleri gibi antimikrobiyel enzimler yenilebilir filmlerin içine konulduğunda gıda endüstrisinde tüketicilerin doğal ürünlere yöneliminin artmasıyla birlikte önemli etkilere sahip oluyor. Çalışmanın yazarları LPS enziminin genellikle sütün ve peynirin mikrobiyal kalitesini arttırmak için kullanıldığını söylüyorlar.

Kaynak: www.foodproductiondaily.com

19 Ağustos 2009, Çarşamba

geri
caretta iletisimTAYBO.NET