Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

Dünyadan Haberler
Taze meyve ve sebzelerden zehirlenebilirsiniz

Cambridge Üniversitesi tarafından 13 Şubat'ta Epidemiyoloji ve Enfeksiyon Dergisi'nde yayımlanan araştırmaya göre "çiğ meyve ve sebzeler sağlınız için için iyidir fakat sizi hastanelik edebilir" deniliyor. Kendi alanlarında uzman birçok kişi tarafından yazılan dergideki bir makale, taze meyve ve sebzelerin dünyanın birçok bölgesinde artan bir hızla gıda zehirlenmelerinin kaynağı olarak gösterilmektedir.

Avrupa'da son zamanlardaki salgınlar, gıda zehirlenmesine yol açan bazı bakteri ve virüsler ile ithal mısır koçanı, marul ve frambuaz arasında yeni ve açıklanamayan bağlantılar ortaya çıktı. ABD'de yakın zamanlı E. coli enfeksiyonu salgının torbalı ayıklanmamış ıspanak ile Salmonella'nın da biber, ithal kantalup kavunu ve domates ile bağlantılı olduğu belirtilmiştr.

Kaynak: www.foodhaccp.com

17 Mart 2009, Salı

geri
caretta iletisimTAYBO.NET