Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri sıkça sorulan sorular yararlı linkler english

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

Çiftlikler antibiyotik direncinde etkili 2013-06-23 00:00:00

ABD'de Antibiyotik Direnci Riskleri başlıklı 2013 raporu, insan sağlığı üzerinde en yüksek etkiye sahip antibiyotiğe dirençli etkenlerin neden olduğu yükü ve tehditleri anlık bir durum değerlendirmesi içerisinde sunuyor. Bu bağlamda, sağlık ve ekonomi üzerindeki etkiler, 10 yıllık tahminler ve önlemenin önündeki engeller gibi çeşitli faktörleri kullanan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC), 18 dirençli mikroorganizmayı acil, ciddi ve endişe verici olmak üzere üç tehdit düzeyine ayırdı.

devamı...

EFSA'dan gıda ile temas eden iki maddeye olumlu görüş 2013-06-07 00:00:00

EFSA'nın gıda ile temas eden maddeler, enzim, aroma maddeleri ve işleme yardımcıları konusunda çalışan paneli (CEF), poliesterlerin üretiminde ko-monomer olarak bir  maddenin ve demir bazlı bir oksijen absorblayıcısının kullanımına olumlu görüş bildirdi.

devamı...

GD somon yabani balık ile çiftleşerek genlerini aktarabilir 2013-05-18 00:00:00

Kanadalı bilim insanları transgenik Atlantik somonunun yakın türler (kahverengi alabalık) ile çiftleşebildiğini tespit etti. Daha hızlı büyümelerini sağlayan ekstra genler ile tasarlanmış olan balık bu özelliğini melez (hibrit) yavrularına geçiriyor. Bu araştırma the Proceedings of the Royal Society B.'de yayınlandı.

devamı...

Gıdaların raf ömrü ozonla uzayacak 2013-05-10 00:00:00

Glasgow Üniversitesi bilim adamları, paketlenmiş gıdaları daha güvenli hale getirmek ve raf ömürlerini uzatmak için ozonun bakteri öldürme gücünü kullanan yeni bir yöntem geliştirdi. Üniversitenin Fizik ve Astronomi bölümünden Dr. Declan Diver ve Dr. Hugh Potts, kapalı ambalaj içindeki oksijenin bir kısmını geçici olarak hızlı ve güvenli bir şekilde çok etkili bir antiseptik olan ozona dönüştüren bir prototip sistem geliştirdi.

devamı...

Gıdalarda tuz oranı yüzde 30 azaltılabilir 2013-04-27 00:00:00

Tuz, yüzyıllardan beri gıdaların tadını iyileştirmek ve aynı zamanda gıdaları korumaya yardımcı olmak için kullanılıyor. Ancak son 10 yılda tuzun tehlikelerine karşı giderek daha bilinçli hale gelindi. Fazla sodyum tüketimi yüksek kan basıncına, buna bağlı olarak da kardiyovasküler hastalık riskinin artmasına neden olabiliyor. Dünya Kanser Araştırma Fonu, 7 mide kanseri vakasından birinin aşırı tuz alımından kaynaklandığına inanıyor.

devamı...

Orman meyvelerinde Hepatit A şüphesi 2013-04-12 00:00:00

Kolorado Halk Sağlığı ve Çevre Departmanı'na göre, beş eyalete yayılan Hepatit A salgınının kaynağı, Costco'dan satın alınan Townsend Farms'ın organik antioksidan dondurulmuş meyve (orman meyveleri) karışımı gibi görünüyor. Kolorado, New Mexico, Nevada, Arizona ve Kaliforniya'dan yaklaşık 30 Hepatit A vakası bildirildi.

devamı...

Barbekü temizliğine dikkat! 2013-03-22 00:00:00

Yeni yapılan bir çalışma ortalama bir İngiliz barbeküsünün, bir tuvalet oturağında bulunan mikroorganizma sayısının iki katı kadar mikrop bulundurduğu yönünde rahatsız edici bilgiyi ortaya çıkardı. 

devamı...

Çoğu bal, arıların ürettiği hali ile satışa sunulmuyor 2013-03-04 00:00:00

"Food Safety News" (Gıda Güvenliği Haberleri) adlı internet sitesi için özel olarak yaptırılan testlerin sonuçlarına göre, Amerika´daki marketlerde satılan balın dörtte üçünden fazlası aslında arıların ürettiği haliyle satışa sunulmuyor. Elde edilen sonuçlar, "bal" olarak etiketlenen ürünlerden polenin filtreleme yoluyla uzaklaştırıldığını ortaya koydu.

devamı...

Organik elma ve armut için uyarı 2013-02-22 00:00:00

Amerikalı organik ürün tüketicilerinin yaygın inanışına göre, "organik üretim" federal düzeyde ele alındığından ve çeşitli sınırlamalara tabi olduğundan, organik gıda üretim sistemlerinde antibiyotik kullanımına izin verilmemektedir. 

devamı...

Hazır salatada enfeksiyon şüphesi 2013-02-17 00:00:00

İngiltere Sağlık Koruma Kurumu'nun (HPA) yayımladığı bir basın bildirisinde, Mayıs 2012'de İngiltere'de ve İskoçya'da yaklaşık 300 kişiyi etkileyen Cryptosporidium salgınının araştırılmasıyla elde edilen bulgulara yer verildi.

devamı...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET
 

izmir escort

antalya escort

escort izmir

antalya escort

izmir escort

istanbul escort

bursa escort