Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

Basın Ofisi

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

GIDA GUVENLIGI DERNEGI FAALIYET RAPORU 2004 29 Mart 2005, Salı GIDA GÜVENLIGI DERNEGI
FAALIYET RAPORU 2004

Kurulus Çalismalari :

Dernegimizin Kurulusu ile ilgili islemler , 2003 yili sonlarinda baslanmis, Kiziltoprak´taki Ofisinde2 kisilik kadrosu ile faaliyete 2004 yili devamı...

İlkokul öğrencileri gıda dedektifi olacak 21 Şubat 2005, Pazartesi Gıda piyasasındaki başıboşluğun yarattığı haksız rekabetten yakınan gıda firmalarının kurduğu Gıda Güvenliği Derneği (GGD), yeni yılda çalışmalarını hızlandıracak. GGD, yeni yılda ilköğretim öğrencilerini eğitmek ve o devamı...

Temiz Mutfak tabelası asacaklar 21 Şubat 2005, Pazartesi  Tüm dünyada, gıda zehirlenmeleri yüzünden 10 milyar dolarlık bir ekonomik kayıp meydana geldiğini belirten Samim Saner şöyle devam etti: "Temiz Mutfak Projesi başlatıyoruz. Temiz mutfaklı işletmelerin kapısına Temiz Mutfak' tabelası koyacağız. Böylece temiz mutfaklı işletmeleri diğerlerinden ayrıştırmaya çalışacağız." devamı...

Gıdacılar 'el yıkamayı' öğretecek 21 Şubat 2005, Pazartesi  Murat Üngün, Başkan Yardımcısı olduğu GGD'nin toplantısında, derneğin yapacağı işleri anlatırken "El yıkamayı bilmiyoruz. Derneğimiz yapacağı eğitim çalışmalarında bu konuya da yer verecek. Gıda imalatı yapan ya da gıda maddesi satan işyerlerinde yapacağımız eğitimlerde el yıkamanın önemini de anlatacağız. İşçileri bu konuda bilinçlendirmeye çalışacağız" diye konuştu. devamı...

Gıda zehirlenmesinin maliyeti 10 milyar dolar 21 Şubat 2005, Pazartesi  Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, zararlı gıdalar nedeniyle 2002 yılında Türkiye'de 25 bin tifo, 88 bin dizanteri, 18 bin hepatit A, 12 bin Malta humması ve 510 bin mide- bağırsak enfeksiyonu görüldüğünü, tüm dünyada gıda zehirlenmeleri nedeniyle yılda 10 milyar dolarlık ekonomik kayıp meydana geldiğini söyledi devamı...

40 üreticiden Gıda Güvenliği Derneği 21 Şubat 2005, Pazartesi Gıdayla ilgili sağlık sorunlarının çözümü ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi için 40 kuruluş bir araya gelerek Gıda Güvenliği Derneği´ni(GGD) kurdu. Türkiye´de satılan her dört gıda ürününden birinin sağlıksız devamı...

Önce el yıkamayı öğretecekler 21 Şubat 2005, Pazartesi Sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimi konusunda tüketiciyi bilinçlendirmek amacıyla aralarında Ülker, Pınar, Tat, McDonald´s ve Coca Cola´nın da bulunduğu 40 firma bir araya gelerek, Gıda Güvenliği Derneği´ni (GGD) k devamı...

Devler Gıda Güvenliğinde Birleşti 21 Şubat 2005, Pazartesi Devler Gıda Güvenliğinde Birleşti
Gıda sektörünün önde gelen firmaları gıda terörüne ´dur´ demek için harekete geçti. Aralarında Nestle, Ülker, Pınar, Burger King gibi alanlarının lider isimlerinin bulunduğu 40 f devamı...

600 bin kişi sağlıksız gidalardan hastanelik oldu 21 Şubat 2005, Pazartesi

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Saner, 2002'de 600 bin kişide gıda kaynaklı hastalık saptandığını belirterek, "324 kişi de hayatını kaybetti" dedi
Gıda sektöründen 40 firmanın kurduğu Gıda Güvenliği Derneği (GGD) Başkanı Samim Saner, kötü koşullarda hazırlanmış gıdalar nedeniyle 2002 yılında 25 bin tifo, 10 bin 600 Hepatit B, 18 bin Brusella, 27 bin Dizanteri ve 510 bin mide-bağırsak vakasına rastlandığını söyledi.

devamı...

Devler güvenli gıda için düğmeye bastı 21 Şubat 2005, Pazartesi Türkiye´nin büyük firmaları, tüketicilerin daha güvenli gıda tüketmelerini sağlamak için düğmeye basti. Tarladan sofraya kadar olan süreçte gıda güvenliği bilincini oluşturmak amacıyla, 40 kuruluş bir araya gelerek Gıda Gü devamı...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET